7 Vet verbrandende tips om uw lichaam in vorm te krijgen

Eet minder koolhydraten

Probeer om uw consumptie van brood, pasta, granen, granen en zetmeel houdende groenten te beperken en probeer deze weg te laten uit uw avondmaaltijd, vooral als u kilo’s probeert te verliezen.Ga niet overboord met het eten van fruit. Fruit is rijk aan fructose, een natuurlijk en veel voorkomende suiker. Probeer dit te beperken tot 2 porties per dag en vermijd vruchtensappen deze zitten hoog in de suikers en laag in vezels waardoor een dramatische stijging van de bloedsuikerspiegel tot gevolg kan leiden.

Eet veel salades en in het bijzonder groenten die van een groene bladsoort zijn. Kies complexe koolhydraten, zoals volkoren producten, die rijk aan vezels zijn en het vrijkomen van suikers minder snel tot gevolg hebben, deze zorgen ook voor meer energie en een verminderde stijging van insuline.

Eet eiwitten bij elke maaltijd

Koolhydraat houdende voedingsmiddelen zijn zeer verslavend, hoe meer u eet hoe meer u ernaar hunkert. De beste manier om uw honger naar koolhydraten en zoete dingen te beteugelen is door eiwitten te eten. Eet eiwitten bij elke maaltijd en zorg voor een eiwithoudende mix van voedsel bij het eten van snacks.taille
Eiwit heeft geen effect op insuline dus het helpt bij het stabiliseren van uw bloedsuikerspiegel. Het helpt ook bij uw eetlust onder controle te krijgen waardoor u minder vetten minder krijgt. Goede producten zijn mager vlees, vis, kip, eieren en peulvruchten. Eet rauwe noten en zaden als snack.

Kies voor natuurlijke producten

De sleutel tot het balanceren van uw bloedsuikerspiegel is om gezond te eten, onbewerkte voedingsmiddelen – dat is veel groente, wat fruit, volkoren producten en goede kwaliteit eiwitten.
Eet voedsel dat zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke staat is gehouden.
Onbewerkte voedingsmiddelen zijn rijk aan voedingsstoffen en vezels die geleidelijk energie vrijgeven. Vermijd suiker- en met vet beladen bewerkte voedingsmiddelen die weinig of geen voedingswaarde hebben en voor een piek in uw bloedsuikerspiegel en insuline zorgen.

Begin uw dag met een ontbijt

Naast het kick-starten van uw stofwisseling is het cruciaal om te zorgen voor een betere energiebalans, dit helpt u om te voorkomen dat u halverwege de ochtend hunkert naar zoete, koolhydraatrijk eten.

Goede opties zijn fruit, met eiwit verrijkt muesli en noten, zaden, vers/bevroren bessen of probeer gepocheerde eieren op volkoren toast met verse spinazie en tomaat.
Het is beter om regelmatig te eten door middel van 3-5 keer maaltijden per dag (inclusief snacks) om de bloedsuikerspiegel op peil te houden op een gelijkmatig niveau en om fluctuerende hoogte- en dieptepunten te voorkomen.

Kies de juiste dranken

Houd uw lichaam gehydrateerd voor een snellere gewichtsafname, het stimuleren van uw stofwisseling, het verminderen van uw eetlust en voor een gezonde darmwerking. Vermijd met calorie beladen sappen en koolzuurhoudende dranken.

Drink meer water, bij voorkeur 8-10 glazen water per dag (dit kan kruiden & groene thee bevatten). Drink groene thee, onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van groene thee de vetverbranding verhoogt en u helpen om lichaamsvet en buikvet te verliezen.
Let op uw alcoholgebruik, de meeste alcohol zit hoog in de koolhydraten (vooral wijn, bier en mixdranken) en zal resulteren voor vetten rond uw middel. Voor gewichtsverlies te bevorderen moet u uw uw alcoholgebruik beperken tot 5 standaardglazen per week en ten minste 2-3 alcohol vrije dagen plannen.

Zorg voor lichaamsbeweging

Oefeningen verbranden energie uit vetten en suikers. Regelmatige lichamelijke activiteit is van cruciaal belang voor het verlagen van suikers in uw bloed.
Oefeningen helpen u bij het verbranden van glucose in uw bloedbaan verkregen uit de koolhydraten in uw eetpatroon.

Onderzoek heeft aangetoond dat de beste cardio-oefening om vet te verbranden interval training is. En het goede nieuws is dat u maar 20 minuten van deze oefening nodig heeft om de vetten in uw lichaam drastisch te verminderen.
Interval training kan het beste gedaan worden op een fiets of trainapparaat. Zorg voor een 4-minuut-durende warming-up, gevolgd door oefeningen met pieken van snel tot langzaam om intensiteit te krijgen.

Til gewichten

Het doen van krachttraining 2 keer per week, samen met uw cardio interval training is belangrijk wanneer u weinig spiermassa heeft. Het ontwikkelen van meer spiermassa verbetert het vermogen van uw spieren om glucose uit uw bloed te filteren.
Behoud van spiermassa voorkomt ook dat een daling van de basal metabolic rate (BMR) dit helpt uw lichaam om meer energie te verbranden, zelfs in ruststand