8 Redenen om af te vallen

Obesitas is de tweede belangrijkste oorzaak van overlijden na langdurig roken. Het wordt geassocieerd met een verhoogde mortaliteit van alle leeftijden, waaronder kinderen. Het verliezen van gewicht, alhoewel dit vaak gecommercialiseerd is, is nog steeds in uw voordeel als u meer gewicht heeft dan u zou mogen. Obesitas en overgewicht zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden, maar technisch gezien verwijzen ze naar twee verschillende lichaamsstaten. Overgewicht, technisch gezien, betekent overtollige lichaamsgewicht. Dit omvat alle lichaamsweefsels. Obesitas aan de andere kant verwijst expliciet naar overtollig lichaamsvet bijvoorbeeld een professionele zwaar gewicht bodybuilder is overgewicht als gevolg van teveel spieren, maar is niet zwaarlijvig.

Obesitas is waar u zich druk on moet maken. Afvallen is niet langer een probleem die u zich kunt veroorloven uit te stellen. Het is bekend dat 80 tot 90% van type twee-diabetes patiënten overgewicht hebben. Diabetes is de derde doodsoorzaak in de Verenigde Staten, en de redenen om af te vallenbelangrijkste oorzaak van volwassen blindheid. Een van de directe oorzaken van obesitas is het eten van verkeerd voedsel. Sommige van dit verkeerde voedsel zijn onder meer hoge glycemische voedingsmiddelen. Hoge glycemische voedingsmiddelen is energierijke voeding die snel het niveau van de bloedglucose verhogen in uw lichaam. Dit leidt het lichaam tot het reserveren van de onnodig hoge glucose / energie in vet. Hierdoor wordt afvallen bemoeilijkt. Type-Two-diabetes treedt op omdat het lichaam niet genoeg insuline produceert om het overtollige bloed glucose te verwijderen en op te slaan als lichaamsvet.

Obesitas wordt geassocieerd met arteriosclerose, de opbouw van vetafzettingen in de slagaders door uw hele lichaam. Dit maakt hen smal waardoor ze de bloedstroom vertragen en onder andere zorgen voor het verhoogt risico van de bloedstolling. Slagaders die risico lopen omvatten die die bloed naar de hersenen vervoeren. Als stolling optreedt als gevolg van vernauwde slagader, blokkeert bloedtoevoer naar een gebied van de hersenen waardoor een beroerte. Het verliezen van gewicht vermindert dit risico.

De World Health Organization (WHO) schat dat tussen de 25% – 33% van kanker wereldwijd is gerelateerd aan overgewicht en lichamelijke inactiviteit. Lichaamsvet bevordert duidelijk hogere niveaus van insulineproductie en overtollige estoregens, een hormoon. Zowel insuline en estorogens versnellen celdeling. Zoals onderzoek heeft aangegeven, hoe sneller cellen dupliceren hoe meer zij de kans geven op het ontwikkelen van kankercellen. De situatie wordt verder bemoeilijkt doordat de snelle celdeling door een overmaat van hormonen ook kan leiden tot snelle cel reproductie van een kankercel dus kanker begint zich dan actief te ontwikkelen. Daarnaast hebben vetcellen de neiging om kankerverwekkende, dat wil zeggen kankerverwekkende stoffen, te behouden in het lichaam, die kans op het ontwikkelen van kanker vergroot.

Vormen van kanker wordt u een hoog risico te krijgen zijn onder andere:

– Borstkanker, invloed op de borst is mogelijk bij zowel mannen als vrouwen.
– Colorectale kanker, invloed op colon en het rectum.
– Prostaatkanker, die effect heeft op de prostaat klier bij mannen.
– Endometriumkanker, effect op de baarmoeder.
– Slokdarmkanker, effect op de slokdarm.
– Niercelcarcinoom, kanker van de nier, etc.

Obesitas zorgt ervoor dat de longen verkleinen en de borstwand wordt zwaarder bij het inhaleren. De meest voorkomende respiratoire probleem s slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening waarbij een persoon stopt met ademen gedurende enige tijd tijdens de slaap. Een zacht weefsel in de keel zakt rondom de luchtwegen, waarschijnlijk veroorzaakt door overgewicht. Een ernstig zwaarlijvige persoon kan ook slaapapneu krijgen die ingewikkelder wordt door hyperventilatie. Hyperventilatie is een accumulatie van toxische niveaus van kooldioxide (het gas dat we uitademen) in het bloed, als gevolg van onvoldoende ademhaling. Het verliezen van gewicht zou de enige permanente veilige en gezonde oplossing voor slaapapneu zijn.

Urine-incontinentie, dit is onvrijwillig verlies van urine. Overgewicht kan bijdragen aan urine-incontinentie. Een zware buik als gevolg van lichaamsvet kan leiden tot afsluiting van de urineblaas. Het gewicht oefent ook druk uit op de urineblaas, waardoor de urine onvrijwillig wordt geloosd. Dit leidt tot lekken van urine bij het hoesten, niezen of lachen. Dit komt door een lichte ontspanning van de blaas klep die normaliter niet leidt tot lekkage. Het kan zelfs leiden tot bevochtiging ‘s nachts in bed. Dit specifieke probleem kan een zeer effectieve motivator zijn om gewicht te verliezen.

Spataderen, ook wel bekend als veneuze stratis ziekte. De been -en dijspieren helpen het hart in de bloedsomloop, net als de meeste grote spieren in het lichaam. Ze zijn betrokken bij het ​​pompen van bloed tegen de zwaartekracht in, naar het hart met behulp van kleppen die dicht gaan om terugstroming van bloed te voorkomen. Beschadigde afsluitingen zorgen er dan voor dat er opstoppingen ontstaan, als gevolg van de zwaartekracht, waardoor de hoge druk in deze aders leidt tot zwelling, verdikking en zweren in de huid.

De BMI (Body Mass Index) en leeftijd bij elkaar zijn de sterkste indicators van risico op hypertensie of hoge bloeddruk. Ten minste een derde van de hypertensie is gerelateerd aan obesitas. Onderzoek toont aan dat zelfs een bescheiden gewichtsverlies van 10 pond het risico significant kan verminderen op het ontwikkelen ziekten. Jammer genoeg zijn er veel die falen een gezonden levenshouding aan te nemen. En dat allemaal als gevolg van een ding, ze niet over de nodige informatie over de effectieve gewichtsverlies.