8 Tips voor een platte buik

Net als bij de zoektocht naar de Heilige Graal, hebben veel mensen een missie om hun buikspieren te verbeteren. Wat is er nodig om dit te behalen? Deze 8 eenvoudige oefeningen en lifestyle tips kan u op het goede pad zetten.

Verbeter uw houding

Houd een rechte houding, waardoor u buikspieren meer gespannen raken en gevormd raken, platte buikzonder dat u er bewust mee bezig bent! Voor een betere houding tijdens het staan​​, zorgt u dat uw oren in 1 lijn staan met uw schouders, schouders boven de heupen, heupen boven de knieën, en knieën boven de enkels. Houd de voorkant van de schouders open als een shirt op een hanger. Trek uw navel naar uw ruggengraat en houd uw gewicht gelijk verdeelt op de bal van uw voeten en hielen.

Denk in totale workouts

Wees niet zo erg bezig met uw buikspieren dat u uw andere spieren over het hoofd ziet. Uw core spieren, bilspieren en rugspieren zijn net zo belangrijk. Pilates is een manier om alle kernspieren te laten werken, plus de armen en benen, als een workout die de buikspieren en andere spieren in het lichaam versterkt.

Probeer de “canoe twist

Sta rechtop, voeten uit elkaar. Schuif uw vingers in elkaar om een stevige grip te creëren. Adem uit, en haal de vergrendelde handen, armen, schouders en borst naar links, alsof “u met een kano doet roeien”. Tegelijkertijd tilt u de linkerknie omhoog en naar rechts. Adem in en keer terug naar de beginpositie. Adem uit en voer de beweging naar rechts uit. Wissel af tussen 20 herhalingen.

Doe de “cat kick”

Sta met de voeten bij elkaar, armen gestrekt als vliegtuigvleugels. Adem uit en til het rechterbeen naar voren en omhoog. Tegelijkertijd, haalt u de armen naar voren op schouderhoogte en rond de wervelkolom, als een kat. De navel moet voelen alsof het in de richting van de wervelkolom drukt. Adem in, met uw rug omhoog en keer terug naar de beginpositie. Herhaal dit met het linkerbeen, afwisselend voor 20 herhalingen.

Beoefen de “pilates zip up”

Sta rechtop met de voeten tegen elkaar, tenen iets naar buiten gedraaid. Breng uw armen omhoog, handen gevouwen onder de kin. Adem uit, druk uw armen naar beneden, met de handen en armen dicht bij het lichaam gehouden. Tegelijkertijd tilt u uw hielen van de grond totdat u op uw tenen staat​​. Houd dit vast voor twee seconden, adem in en keer terug naar de beginpositie. De buikspieren gaan “in en naar boven” en de armen naar beneden. Voer 20 herhalingen uit.

Evalueer uw dieet

U kunt nog zoveel buikspier oefeningen doen, maar als u extra buikvet hebt, zullen uw sterke buikspieren niet zichtbaar worden. Om het buikvet zichtbaar te krijgen, is het goed om nogmaals te bekijken of u een aanpassing in uw dieet of beweging kan maken. Met andere woorden, minder eten en meer bewegen, en uw calorie-inname zal voor het goede veranderen.

Stel realistische doelen

Uw genen kunnen een rol spelen in de vorm van uw lichaam, maar dit is geen excuus dat u cart blanche geeft om de hele koekjestrommel leeg te eten. Uw doelen moeten realistisch zijn en gericht op uw lichaam, niet op een bepaald ideaalbeeld. Beyonce’s buikspieren kan u motiveren, maar u moet niet verwachten dat u dit ook kunt krijgen.

Doe het rustig aan

Er bestaan geen snelle oplossingen. Zelfs de beloofde snelle oplossingen zullen uiteindelijk tijdelijke oplossingen zijn. Doel op langzame- en gestage progressie, en bereidt u voor op tegenslagen en zelfs frustratie. Beloningen komen met de tijd en de consistentie.