Advies voor de beginnende fietser (wielrenner)

Die professionele fietsers die u in Juli door de Tour de France ziet fietsen heeft niet altijd die beginnende fietserpezige kuiten en katachtige reflexen gehad. Op een gegeven moment hebben ze allemaal moeten leren hoe ze verstandig hun energie kunnen verdelen, hun pedalen moest klikken, of zelfs hoe ze het verstandigst deden schakelen. Terwijl slechts een select aantal van ons ooit zal genieten van een plekje op het podium, kunnen we ons allemaal verblijden met de gedachte dat er geen fietsvaardigheid bestaat die onmogelijk is om meester te maken.

Welk soort fiets is het beste voor mij?

Dat is de meest gestelde vraag bij mensen die voor het eerst met de wielrennerssport in aanraking komen. De nummer 1 regel is dat u een fiets kiest die goed bij u past, en de beste manier om een ​​goede keuze te garanderen is om een ​​lokale winkel te kiezen die ook de fiets voor u aan kan meten. Bezoek lokale fietswinkels; neem de tijd om wat rond te kijken en kies een winkel uit waar de verkopers deskundig zijn en de tijd willen nemen om uw “moeilijke” vragen te beantwoorden.

Als beginner is het niet nodig om meteen duizenden euro’s aan een fiets uit te geven. Een redelijke fiets kan u al rond de €1000 vinden. Vind u dit te veel? Geen probleem! Bezoek eens websites als Marktplaats.nl, waar u al voor de helft van de prijs een tweedehands fiets kunt kopen. Hierbij is het wel aan te raden dat u voor een fiets gaat die u ook zelf kunt gaan bekijken, zodat u geen miskoop kunt begaan, kijk dus voor mogelijkheden in de omgeving. Voordat u een aankoop via internet gaat doen, is het belangrijk dat u zich inleest op informatie over onderdelen, u wilt namelijk niet voor onverwachte problemen komen te staan. Wellicht heeft u een familielid of vriend die al een aantal jaren in de sport meeloopt, en u waardevol advies kan geven.

Het kiezen van de juiste pedalen en schoenen

Het gevoel van de aanschaf van een nieuwe fiets is een van de sensaties die resulteert in een glimlach die enkele dagen of uren duurt. In de meeste gevallen krimpt die glimlach weer wanneer u zich gaat realiseren dat de pedalen die bij uw fiets werden geleverd, niet echt van waarde waren. De volgende stap waar u zich over moet bedenken; Wanneer ik nieuwe pedalen koop, heb ik hoogstwaarschijnlijk ook een nieuw paar fietsschoenen nodig. Dus welke moet u nu kopen? Hoe weet u welke pedaal-schoen combinatie de beste is?

Een ding dat zeker is, is dat een slechte pedaal-schoen combinatie zal resulteren in verlies van vermogen bij elke pedaalslag, dit vereist uiteindelijk meer werk en energie. Bij het selecteren van de juiste fietsschoen, is het niet altijd zo dat een duurde keuze, een betere keuze is. De kosten van een set fietsschoenen kan oplopen tot wel €300, terwijl ze dezelfde prestaties leveren als een goedkopere schoen. Het is aan te raden dat u fietsschoenen kiest die u goed passen, voor goede ventilatie zorgen, en laten we eerlijk zijn, er ook goed uitzien!

Het kiezen van een helm

Het dragen van een helm is altijd essentieel. Zoals u wellicht weet, is het bescherming van de hersenen het aller belangrijkste, dus het kan de moeite en de tijd waar zijn om extra te investeren in een helm. Zorg dat u voor een helm gaat die u goed past. Mocht u de fout maken voor een te grote helm te gaan, kan het voorkomen dat deze bij een val beweegt en u niet de juiste bescherming biedt. Zorg dat de helm goed vastzit en deze niet kan gaan schuiven wanneer u gaat fietsen.

Het kiezen van de juiste fietskeuze

Het kiezen van een kit (de juiste term voor wielertruien en- broeken) kan een beetje ontmoedigend zijn met alle keuzes die beschikbaar zijn. Er zijn verschillende stoffen, kleuren, naden en gemzen (het gewatteerde deel aan de korte broek) die allemaal beweren de nieuwste en beste te zijn. Sommige vrouwen geven de voorkeur aan een fietsbroek met bretels, deze voorkomen namelijk een te strakke pasvorm rond de taille. De keerzijde is dat u langer bezig bent met u om te kleden.

Voor een fietstrui geldt vaak dat u zal gaan voor een keuze met korte mouwen en een lichte stof, voor wanneer het wat warmer is. Truitjes met korte mouwen kunnen ook goed te gebruiken zijn wanneer het wat kouder is, hiervoor kunt u altijd lange mouwen over uw armen trekken. Lange mouwen truien zijn zeer geschikt voor koude en natte winter ritten.