Afvallen zonder honger te lijden

Afvallen betekent niet dat u direct ook honger moet lijden. Afvallen kan ook heel goed zonder de hele tijd te denken over hoeveel honger u heeft. Afvallen gaat over keuzes maken, wilt u op de uw eetpatroon letten, of gaat u liever meer bewegen.
Wanneer drinken en vaker eten kan ook een manier zijn om het welbekende hongergevoel tegen te gaan.

Afvallen heeft alles te maken met een balans te vinden tussen energieverbruik en de hoeveelheid eten dat u toe u neemt. Hieronder kunt u de verschillende manieren van afvallen vinden.

Afvallen door bewegen

Wanneer u gaat bewegen om af te vallen kan dit betekenen dat u weinig tot niks aan uw eetpatroon hoeft te doen. Een stuk wandelen of fietsen zijn alledaagse bewegingen die er voor kunnen zorgen dat u extra calorieën verbrandt. Ook hier geld dat als u meer energie verbruikt dan dat u die tot u neemt, uiteindelijk een gewichtsafname een feit is.
Wilt u meer afvallen, dan kunt u ervoor kiezen om deze bewegingen frequenter te doen.

Afvallen door water drinken

Water is vrij van calorieën en kan zoveel als gewenst gedronken worden zonder dat dit in gewichtstoename resulteert. Water wordt uitgeplast, uitgeademd of uitgezweet. Het laatste zorgt er ook nog eens voor dat schadelijke stoffen uit uw lichaam verdwijnen.
Bij vetverbranding komen schadelijke stoffen vrij, water zorgt ervoor dat deze worden afgevoerd.

Frequenter eten

Mensen die proberen af te vallen denken vaak dat minder vaak eten de manier is om het doel te bereiken. Raar genoeg is het tegenovergestelde waar. Waar een doorsnee persoon 3 eetmomenten heeft op een dag, kunnen 6 kleine eetmomenten voorkomen dat het hongerklop de kop opsteekt.
De vetverbranding in uw lichaam begint bij uw spijsvertering, die ervoor dat er veel energie vrijkomt, frequenter eten betekent dat dit proces bevordert wordt.

Gezonde voeding

Afvallen betekent dat u moet proberen het minder eten vol te houden. Aangezien men dagelijks wordt bekogelt met advertenties van snoep en vette hap is dit iets voor de volhouders.
Om het hongergevoel tegen te gaan kan er beter gekozen worden voor groente of fruit te nemen. Tegenwoordig zijn er ook gezonde snacks te krijgen bij uw lokale supermarkt, let daarbij wel op het vetpercentage of welke suiker vervangende stoffen zijn gebruikt.

Langzaam eten

Een volgende factor waarbij het belangrijk is om een balans te vinden is de snelheid waarbij u eet. Hoeveel u eet heeft alles te maken met de signalen die uw hersenen krijgen. Langzaam eten kan het gevoel kweken dat u sneller voldaan bent en niet onnodige calorieën tot u neemt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+