Atkins Dieet

Wie verlangt niet naar het hebben van een fit- en gevormd lichaam? Overgewicht is de grootste vijand van onze gezondheid, maar factoren zoals zittend werk, gebrek aan tijd om te sporten en de beschikbaarheid van heerlijk fast food eten maken het zeer moeilijk een gestabiliseerd gewicht aan te houden. Het is niet alleen iemands uiterlijk dat slecht wordt beïnvloed door overgewicht maar ook zijn conditie. Meestal hebben zwaarlijvige mensen de een naar het andere gezondheidsprobleem, vroeger of later. Er zijn momenten waarop het gewicht een geestelijke marteling wordt en leidt tot depressie.

Het is vrij eenvoudig om gewicht aan te komen, maar enorm moeilijk kwijt te raken. Hoewel er verschillende remedies zijn voor gewichtsverlies, deze kunnen niet allen gevold worden of vertrouwd worden. Een oude en zeer effectieve manier gewicht kwijt te raken is het gebruik van het Atkins dieet. Dr. Robert Atkins (1930-2003) was de grondlegger van het Atkins dieet. In 1972 populariseerde hij de voeding in zijn beroemde reeks boeken.

Dr Atkin geloofde dat koolhydraten de voornaamste reden was achter het verkrijgen van gewicht. Dit komt omdat koolhydraten bestaan ​​uit energie die items zoals suiker, zetmeel en cellulose. Dus Atkins Dieetals een persoon vermindert op de opname van koolhydraten (koolhydraten) kan hij of zij sterk afvallen. Dus mensen moeten aardappelen en andere zetmeelhoudende groenten vermijden, samen met suiker, granen, pasta en fruit, want dit zijn de belangrijkste bronnen van koolhydraten. Volgens dr. Atkins zal dit vertalen in een koolhydraat-verbranding en een vetverbranding. Atkin’s dieet is kritisch op koolhydraten, maar niet van vette en eiwitrijke dingen. In feite adviseert het de gebruikers om voedsel te eten dat vetten en eiwitten levert.

Hoewel het Atkins dieet wonderen heeft verricht in veel gevallen, heeft het vele tekortkomingen. Dit dieet is heel populair bij sommige mensen, anderen zijn er enorm kritisch over. Dit is vanwege verschillende redenen. Ten eerste zijn Atkins maaltijden niet alleen laag in koolhydraten, maar bevatten ze te verwaarlozen hoeveelheid essentiële vitaminen, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen. Ten tweede stimuleert het dieet de inname van vetten en dat kan erg lastig zijn. Ten derde adviseert het dieet dierlijke eiwitten, waardoor vegetariërs problemen kunnen krijgen me het volgen van de regels. Diëten zoals Atkins kan leiden tot voedingstekorten en cholesterol problemen (hartstilstand) op de lange termijn. Tot slot, critici geloven dat het eten van vlees en andere eiwitrijke producten kan leiden tot osteoporose, darmkanker, hart-en vaatziekten en nierziekten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+