Baby op komst, bent u er klaar voor?

Zorg voor genoeg voorraad

Veel moeders beginnen te “nesten” wanneer de komst van hun baby dichterbij komt. Ze zorgen dat hun huis klaar klaar en schoon is. Volg uw intuïtie! Vries stoofschotels, soepen, en andere eenvoudige maaltijden in die u vervolgens gewoon kan verwarmen en eten. Vul de vriezer en voorraadkast met dingen als bevroren groenten, pasta, rijst en gezonde granen.

Maak uw woning baby-klaar

Vóórdat uw kind oud genoeg is om uw woning te gaan verkennen, is het belangrijk dat u deze veilig maakt:
– Bedek alle stopcontacten met pluggen
– Zet veiligheidsclips op kastdeuren
– Installeer poortjes aan de onder- en bovenkant van trappen
– Breng zachte randen aan op alle scherpe hoeken
– Werk snoeren weg zodat deze buiten bereik vallen
– Stel uw boiler in op 125 graden of lager

Zorg voor autostoeltjes

Ver voordat u uitgerekend bent, kunt u al beginne met installeren van een naar achteren gerichte autostoel op de achterbank van uw auto. Volg de instructies van de fabrikant voor het aanpassen van de riemen en gespen. Vaak kunt u een gecertificeerde kinderbeveiliging expert vinden bij een ziekenhuis, politiebureau of brandweer. Vraag deze expert of u alles op een correcte manier hebt geïnstalleerd.

Stoom oudere kinderen en huisdieren klaar voor wat gaat komen

Praat met oudere kinderen over het leven met een nieuwe baby. Kijk naar hun baby foto’s en vertel baby op komsthoe opgewonden u was toen zij geboren werden. Geef ze een taak als het kiezen van de eerste outfit van de baby. Besteed minder tijd met uw huisdieren nu klaar om ze klaar te stomen voor wanneer zij minder aandacht krijgen. Laat vrienden met baby’s langskomen, zodat huisdieren kunnen wennen aan de geluiden. Installeer een poortje naar de babykamer, zodat huisdieren niet meer kunnen komen.

Kies een kinderarts

Vraag ouders die u vertrouwt voor namen van hun baby artsen. Of neem hierover contact op met uw verloskundige. Zorg dat u met minstens 2 kinderartsen een persoonlijk gesprek hebt gevoerd. Vraag naar de kantooruren, wanneer artsen of verpleegkundigen bereikbaar zijn (telefonisch of per e-mail), en bij noodsituaties na reguliere werkuren.

Informeer u naar kinderdagverblijven

Als u uiteindelijk kinderopvang nodig hebt, ga daar dan nu alvast naar opzoek. Dat geeft u de tijd om crèches of babysitters te beoordelen, en de mogelijkheid om uw kind alvast op mogelijke wachtlijsten te zetten. Vraag naar poetsroutines, geloofsbrieven van leraren, ziekte beleid, veiligheidsplannen en communicatie naar de ouders toe. Praat met andere ouders en uw kinderarts voor verwijzingen.