Beginnen met afvallen

Iedereen weet dat een gezond lichaam bijdraagt aan een gezond leven. Door de groeiende hoeveelheid producten waar vetten en suikers zijn verwerkt is het belangrijk dat mensen hier bewust van worden. Meer dan de helft van alle volwassen inwoners in Nederland heeft enige vorm van overgewicht.
Wanneer we kijken naar het dit percentage bij kinderen en ouderen is dit respectievelijk 15% en 56%.

Gevolgen overgewicht

U hebt overgewicht en wilt hier graag iets aan doen? Afvallen zou hierbij een logische oplossing zijn, maar dat werkt bij het gros van de mensen niet zo makkelijk. Afvallen betekent dat slechte vrouw_situpsgewoontes doorbroken moeten worden en deze gewoontes zijn vaak opgebouwd over een lange periode.

Mensen vallen vaak terug in oude eetpatronen, het zogenaamde jojo-effect, om hier professionele hulp bij te krijgen kan een gewichtsconsulent wellicht de uitkomst zijn.
Overgewicht heeft nadelige werkingen op uw lichaam en bewustwording is hierin belangrijk, hieronder volgen een aantal consequenties:

  • Wanneer uw lichaam meer gewicht moet dragen is er een verhoogde kans op slijtage bij uw gewrichten
  • Verhoogde zweetproductie
  • Verhoogde kans op kanker, diabetes en andere vaatziekten

Genoeg redenen en motivaties om af te vallen dus. Omdat mensen vaak te snel te veel willen afvallen is het jojo-effect 1 van de redenen waarom diëten vaak te snel worden afgebroken. Een ideale balans tussen eetpatronen en beweging is uiteindelijk vaak de beste manier om gewicht kwijt te raken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+