Buikvet verbranden

Veel van de belangrijke organen in ons lichaam bevinden zich in onze buik, wanneer vet zich vormt rond deze organen is er een verhoogde kans op allerlei ziektes. Daarom is het belangrijk dat we vooral zo snel mogelijk ons ontdoen van het buikvet. Hieronder volgen een aantal tips om dit te bewerkstelligen.

Effectieve buikspieroefeningen

Zorg dat u bij de keuze van de activiteit of oefening voor vetverbranding altijd kies voor een methode die u leuk vind en hoogstwaarschijnlijk makkelijk en lang vol kunt houden. Er zijn genoeg sporten waarbij u onbewust, veelvoudig gebruik maakt van uw buikspieren, denk hierbij aan voetbal en tennis.
De welbekende buikspieroefeningen zoals sit-ups zijn mentaal vaak niet lang vol te houden, omdat men hierbij steeds bezig is met een specifiek gedeelte van het lichaam. Nogmaals, een leuke activiteit is uiteindelijk beter voor u.

Gezond eten

Kies naast voldoende beweging voor een goede voeding, groente en fruit kunnen hierbij een belangrijke factor zijn. Wanneer u lange werkdagen heeft is een veelvoorkomend probleem het drinken van boostende frisdranken en koffie met suikers. Het vervangen van deze suikerbommen door voldoende water scheelt een slok op een borrel.

Goede- en voldoende nachtrust

Een gezond lichaam is een uitgerust lichaam. Ons lichaam is hierin een belangrijke graadmeter, aangezien deze vaak laat weten wanneer we rust nodig hebben. Het negeren van deze signalen kunnen voor stress en uitstel van rust zorgen, iets dat uw andere afvalinspanningen teniet kan doen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+