De beste en slechtste dranken voor gewichtsverlies

Velen van ons houden in de gaten wat ze eten, maar niet wat we drinken wanneer we op slechte en goede drankendieet zijn. Dat is een vergissing. De gemiddelde persoon krijgt een vijfde van de dagelijkse calorieën uit dranken. Het kiezen van de juiste drankjes kan uw metabolisme beïnvloeden, uw eetlust onder controle krijgen, en het totale aantal calorieën dat u binnenkrijgt verminderen. Welke drankjes zijn slecht en welke zijn goed wanneer het doel gewichtsverlies is?

Slecht: Frisdrank

Elke keer dat u een flesje frisdrank leegdrinkt, consumeert u honderden lege calorieën. Overgaan op light frisdranken is een goede manier om calorieën te minderen, maar onderzoek en meningen zijn verdeelt over of deze light varianten resulteren in gewichtsverlies. Sommige studies tonen een korte termijn voordeel aan. Anderen tonen aan dat drinkers van light frisdrank juist gewicht aankomen. Als uw calorie-inname hoger is dan wat u verbrandt, zal alleen het overschakelen op light frisdrank niet de klus klaren.

Goed: Water

Koolzuurhoudende frisdranken vervangen met water zal honderden calorieën per dag uit uw dieet halen, en er zijn nog veel meer voordelen. Het drinken van twee glazen water voor uw maaltijd kan de maag stimuleren sneller een vol gevoel te geven, zodat u niet zo veel zult eten. Bovendien, suggereert nieuw onderzoek dat het drinken van veel water een positief effect heeft op uw stofwisseling.

Neutraal: Fruitdranken

Sap kan evenveel calorieën als frisdrank bevatten, maar het heeft veel meer te bieden op het gebied van voedingsstoffen. Dit vormt een dilemma, u wilt namelijk de vitamines en antioxidanten zonder alle extra suikers. De veiligste keuze: Kies voor 100% vruchtensap. Kies bewust geen sapjes waarbij zoetstoffen zijn toegevoegd. Kijk voor het percentage van werkelijke sap, genoteerd die u vindt op het voedingswaarde etiket. U kunt ook calorieën minderen door het drinken van water met een klein beetje toegevoegd sap.

Goed: Groentesap

Groentesap is net zo voedzaam als vruchtensap met ongeveer de helft van de calorieën maar veel meer natrium. Een kopje tomatensap bevat 41 calorieën, in vergelijking met de 122 calorieën bij sinaasappelsap. Het kiezen van sap met pulp biedt een aantal vezels, dit kan ook helpen bij het controleren van een hongergevoel.

Neutraal: Smoothies

Blend een banaan, aardbeien en wat bosbessen in een schuimige smoothie, en u hebt een heerlijk glas vol met ziekte-bestrijdende vitamines en mineralen. De zelfgemaakte variant is het beste wanneer u op de calorieën let, omdat u de ingrediënten kunt bepalen. Magere melk en vers- of bevroren fruit is alles wat u nodig hebt. Restaurant smoothies kunnen ijs, honing of andere zoetstoffen bevatten die het aantal calorieën omhoog laat schieten.

Neutraal: Magere melk

Het eten van calcium-rijke voedingsmiddelen kunnen het lichaam goed doen, en het kan u helpen gewicht te verliezen. Enkele recente studies suggereren dat het drinken van grotere hoeveelheden melk of het eten van andere zuivelproducten kan helpen bij het afvallen. Voor de beste combinatie van voordelen, kunt u beter kiezen voor roomvrije- of magere melk, yoghurt en kaas.

Slecht: Energiedranken

De meeste sport- en energiedrankjes zijn caloriebommen net zoals frisdrank dat is. Zij kunnen meer toegevoegde voedingsstoffen bevatten, maar u kunt dezelfde vitaminen en mineralen in uit lage-calorie voedsel krijgen. Mensen die serieus bezig zijn met het verliezen van gewicht moeten gehydrateerd blijven door middel van water in plaats van sportdranken, tenzij ze extra voedingsstoffen nodig hebben door overmatig zweten en lichaamsbeweging.

Goed: Donkere koffie

Wanneer u een cafeïne nodig hebt, is koffie een betere keuze dan frisdrank of energiedrankjes. Zwarte koffie is calorie-vrij en rijk aan antioxidanten. Studies hebben aangetoond dat de consumptie van matige hoeveelheden koffie (ongeveer 3 tot 4 kopjes per dag) de stemming en concentratie kan verbeteren, en het risico op type 2 diabetes en verschillende vormen van kanker, kan verminderen.

Slecht: Zoete koffie

Zodra u slagroom, stroop en een toefje slagroom toevoegt, wordt een onschuldige mok zwarte koffie een dank met veel vet en suiker. Zoetere koffies kunnen tot wel 570 calorieën per kop bevatten, dat soms wel meer dan een hele maaltijd is! Als u niet graag zwarte koffie drinkt, voeg dan een beetje magere melk en kunstmatige zoetstof toe om het aantal calorieën laag te houden.

Goed: Groene thee

Groene thee is een uitstekende keuze wanneer u op zoek bent naar een opkikkertje. Niet alleen is het calorie-vrij, ook suggereert onderzoek dat een groene thee-extract gewichtsverlies kan stimuleren. Het is niet precies duidelijk hoe thee het gewichtsverlies bevordert, maar cafeïne en micronutriënten lijken elk een rol spelen. Het voordeel lijkt slechts een paar uur aan te houden, dus het kan helpen om minstens twee keer per dag groene thee te drinken.

Slecht: Cocktails

Een shot sterke drank bevat minder calorieën dan een glas wijn, maar zodra u er frisdrank aan gaat toevoegen, moet u oppassen. Een minder slechte optie is om rum of wodka te mengen met light frisdrank.

Goed: Light bieren

Bier helpt niet echt wanneer u bezig bent met gewicht te verliezen. Maar als u met vrienden bent en toch een drankje wilt doen, is light bier wel een verstandigere optie. Een glas light bier bevat ongeveer 100 calorieën, vergeleken met de 150 calorieën bij een gewoon biertje.