De slechtste voedingsmiddelen in uw ijskast

Wat ligt er op de loer in uw ijskast?

U weet vaak wel dat u een gruwelijke voedingsblunder begaat wanneer u een dubbele bacon cheeseburger bestelt. Maar hoe zit het met de ongezonde voeding in uw eigen koelkast? Als u zoals de meesten van ons bent, bevat deze waarschijnlijk een aantal basisvoedsel producten die zout, vet en / of suiker bevatten, dit gebeurt vaak zonder dat u zich dit zelf realiseert.

Mayonaise

Het is makkelijk om extra calorieën en grammen vet toe te voegen aan een gerecht door mayonaise te gebruiken. Mayonaise hoeft niet slecht te zijn als u het met mate gebruikt (1 of 2 theelepels), feit is dat de meeste mayonaise liefhebbers meer dan deze hoeveelheid toevoegen. En als u een echte liefhebber van mayonaise bent, u makkelijk 360 calorieën en 40 gram vet per portie kunt binnenkrijgen. Mayo liefhebbers hebben drie betere opties: Ze kunnen een saus gebruiken die minder calorieën bevat (mosterd, BBQ saus, salsa, chili saus, of taco saus); ze kunnen overschakelen naar een light mayonaise (35 calorieën en 3,5 gram vet per eetlepel); of ze kunnen de hoeveelheid van mayonaise beperken tot een paar theelepels (bespaard 60 calorieën en 6,7 gram vet).

Frisdrank en andere zoete dranken

Suikerhoudende dranken krijgt u overal. Niet alleen zijn ze standaard te verkrijgen in restaurants en drankautomaten, maar zijn de dranken in supermarkten meestal ook gezoet (zoete thee, vruchtendranken, sport- en energiedranken, etc.). Gezoete dranken zijn de belichaming van “lege calorieën”. Frisdrank, zoete thee, en vruchtendranken bevatten vaak geen voedingsstoffen, maar wel veel calorieën. Recent onderzoek suggereert dat we niet compenseren door minder te drinken wanneer onze keuze op zoete dranken valt, waardoor u snel “extra” calorieën binnenkrijgt.

Kraanwater is de beste keuze voor het hydrateren van het lichaam en moet goed zijn voor het grootste deel aan hydratatie in uw lichaam. Maar er zijn verschillende dranken die geen calorieën bevatten, zoals groene- en zwarte thee, die niet alleen hydrateren, maar ook gezonde antioxidanten bevatten. En terwijl magere melk weinig calorieën bevat, bevat het ook belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium, vitamine D, B-12, kalium en magnesium.

Alcoholische dranken

Niet alleen is het mogelijk om teveel alcohol te drinken, maar vanuit een nutritioneel oogpunt, zijn er genoeg betere dranken die u in uw ijskast kunt hebben. Alcohol calorieën zijn lege calorieën, omdat het lichaam ze niet kan gebruiken als energie. De lever wordt gedwongen om alcohol af te breken in vetzuren, die vervolgens ophopen in de lever. Vetophopingen in de lever kunnen al na een nacht van zwaar drinken ontstaan. Lever- en hersencellen sterven af na overmatige blootstelling aan alcohol. En dan zijn er nog de calorieën. Een glas wijn (8 gram) bevat ongeveer 170 calorieën, en een flesje bier (12 gram) bevat 150 calorieën. Een schotje sterke drank (gin, rum, wodka, whisky) bevat ongeveer 105 calorieën, nog te zwijgen over frisdrank die is toegevoegd of mixdranken die u drinkt. Less is more als het gaat om alcohol. Als u drinkt, doe dat dan met mate. In plaats van het nuttigen van alcoholische dranken, overweeg dan het drinken van mineraalwater of water met een schijfje citroen of limoen.

Verwerkt vlees (beleg)

Vlees als beleg waaronder, bologna en ham, staan bovenaan de lijst met ongezonde vleeswaren, omdat ze veel zout en soms vet bevatten, evenals conserveringsmiddelen. Verwerkt vlees, gedefinieerd als elk stuk vlees dat verduurzaamd wordt door het te roken, te zouten of met de toevoeging van conserveringsmiddelen, wordt gekoppeld aan een verhoogd risico op darmkanker. Sommige deskundigen vermoeden dat bepaalde stoffen (die worden gebruikt als conserveringsmiddel in verwerkt vlees) kunnen veranderen in kankerverwekkende stoffen in het lichaam. De hoeveelheid aanwezig zout in een kleine portie beleg (een plakje Bologna of vijf plakjes salami) varieert van 310 tot 480 milligram. Een dieet rijk aan zout het het risico op hoge bloeddruk verhogen, een belangrijke oorzaak van hartziektes en beroertes. Waarmee kunt u dit vervangen? Verwijder zout- en conserveringsmiddelen en grijp direct naar de eiwitten, vitaminen en mineralen die u krijgt van vers gesneden kalkoen, kip of rosbief.

Hotdogs en ​​worsten

Ook deel uitmakend van de categorie “bewerkt vlees”, zijn hotdogs en ​​worsten, deze zijn bijna in elke ijskast terug te vinden. Veel mensen eten het als een snelle snack of tussendoortje. Hotdogs en worsten bevatten vaak veel zout (520-680 milligram per 2-ounce portie) en vet (tot 23 gram vet en 7 gram verzadigd vet per portie). Hierdoor krijgt u al snel 2 keer de toegestane dagelijkse hoeveelheid zout binnen. Het is een goed idee om te kiezen voor lagere-vet en lagere-natrium vlees, zoals geroosterd gevogelte, varkenshaas, rosbief en garnalen. Gegrilde groenten zoals portabella champignons, aubergine, of geroosterde rode paprika zijn ook een lekkere vervanger van deze 2 producten.

Softijs

In menig diepvries kunt u wel een bak met softijs terugvinden. Zelfs als u zich houdt aan de softijs in ijskastvoorgestelde portie op de doos, kan het uw dagelijkse totalen van verzadigd vet, vet en calorieën laten overschrijden. Een portie Ben & Jerry’s Chocolade ijs bevat bijvoorbeeld 260 calorieën, 14 gram vet, 9 gram verzadigd vet, 65 mg cholesterol en 23 gram suiker. Een bakje Häagen-Dazs White Chocolate Raspberry Truffle is goed voor 290 calorieën, 16 gram vet, 9 gram verzadigd vet, 90 mg cholesterol en 27 gram suiker. En een meer typische portie voor de meesten van ons is 1 kopje, die de totalen voor vet, calorieën, cholesterol en suiker verdubbelt.