Dukan dieet

Bent u op zoek naar een dieet dat de pondjes eraf haalt en ze eraf houdt? Wat mensen in Frankrijk lijken het antwoord te hebben gevonden – de Fransen zijn aanzienlijk minder zwaarlijvig dan Amerikanen. Hoe komt dat? Het volgende artikel biedt een mogelijke verklaring.

Het antwoord zou kunnen liggen in hun dieet. Niet de olijfolie en rode wijn mediterrane dieet dat zo populair is op het vasteland, maar een opvallende gewicht-verlies programma dat het land  met storm te hebben ingenomen.
Wanneer eminente Franse voedingsdeskundige Dr Pierre Dukan zijn Dukan Dieet daar introduceerde tien jaar geleden, was het boek al snel een onderdeel in de top van de Franse bestseller lijst en was aanleiding tot een dieet revolutie van 200 websites, forums en blogs.

Fase 1: Ook bekend als de aanval-fase. U eet hierbij alleen vetarm eiwit en drinkt veel water (koffie, thee en lichte frisdranken, ze moeten in ieder geval geen calorieën bevatten en nul vet).
Uw eiwit zal u waarschijnlijk binnenkrijgen in de vorm van vlees (magere rundvlees, kip, kalkoen, vis), maar er zijn ook zuivel mogelijkheden (bijvoorbeeld magere yoghurt en kwark, enz.) en dukan dieetvegetarische / veganistische opties (zoals eieren , tofu en seitan). U kunt uw eiwit lekkerder maken met behulp van nul vet en nul koolhydraten producten, zoals zout, azijn, uien, mosterd, normale kruiden (oregano, basilicum, peper) en ga zo maar door. U voegt ook een wat haver (1,5 eetlepels per dag) aan de mix toe en loot minstens 20 minuten per dag.

Fase 2: Ook wel bekend als de cruise fase. In deze fase doet u eigenlijk niks meer of minder dan maar eiwit af te wisselen en dagen met groenten. Salade is hierin ook een groente. U blijft de haver (2 eetlepels per dag), het water en het lopen (die toeneemt tot 30 minuten per dag) gewoon volgen. U zult zien waarom het Dukan dieet ook bekend staat als de Franse proteïne dieet.
U krijgt de keuze om hoe u de dagen met alleen eiwit en de dagen met alleen eiwit en groente, afwisselt.
Fase 2 kan maanden duren als u veel gewicht wilt verliezen. Hoe weet u hoe lang u nodig hebt om in fase 2 en wanneer het tijd is om over te schakelen naar fase 3? Hoe berekent u uw juiste streefgewicht? U gebruikt hiervoor het rekenmachine op Dukandiet.co.uk. Een “stone” is gelijk aan 14 pond, dus als u 140 pond weegt, is dat 10 “stone”. Als u 142 pond weegt, is dat 10 “stone” en 2 pond.

Hoe ziet het menu eruit in fase 2? De groenten die u mag eten zijn vrij beperkt, omdat sommige dingen die we beschouwen als “groenten” in feite veel koolhydraten bevatten. Dingen zoals wortelen, erwten, maïs en aardappelen zijn dus niet inbegrepen. Groene groente zijn wel inbegrepen dus alles wat u normaal gesproken in een salade vind is goed, zoals sla, spinazie, broccoli, komkommers, tomaten, paprika, champignons en uien. Ook toegestaan ​​zijn dingen zoals groene bonen, kool, bloemkool, asperges en selderij. U kunt ze rauw eten, stomen of koken. Uw dieet kan onder meer soepen of stoofschotels bevatten die eiwitten en groenten te combineren.

Fase 3: Ook wel bekend als de consolidatiefase, deze fase begint als u op uw streefgewicht zit. U hoeft in deze fase geen gewicht meer te verliezen, alleen maar het gewicht proberen vast te houden dat u momenteel heeft. De consolidatiefase voegt een beetje fruit, brood en kaas toe aan de mix. Een typisch dieet voor de week ziet er als volgt uit:

  1. Ga door met het eten van eiwitten plus groenten als de wens van uw hart. Ze staan altijd op het menu.
  2. U krijgt een stuk fruit per dag, maar u moet vooral waterige vruchten zoals watermeloen, appels en peren nemen.
  3. U krijgt twee sneetjes volkoren brood. Als u er boter bij smeer, zorg er dan voor dat het laag-vet is. Wees zuinig met de boter.
  4. U krijgt een portie koolhydraten per week, dit kan pasta of rijst zijn.
  5. Uw menu wordt uitgebreid met een “feestmaaltijd” per week waar u alles mag hebben. Maar als het al 6 of 8 maanden geleden was da u “echt voedsel” heeft gehad, wilt u het dan echt allemaal verknallen?

Fase 4: Het artikel is een krom, eerste zegt het “ga terug naar het eten dat u graag wilt, maar daarnaast moet u de basisregels blijven volgen en de consolidatiefase gebruiken als een veiligheids-platform (ongelimiteerde eiwitten en groenten, een stuk fruit per dag, twee sneetjes volkoren brood, een stuk kaas en twee zetmeelrijke voedingsmiddelen).
Als u een kijkje neemt op hoe het Atkins-dieet werkt, zult u een gelijkenis tussen de Dukan dieet en het Atkins-dieet merken. De vier fasen zijn hetzelfde. De nadruk op eiwit en het ontbreken van koolhydraten is hetzelfde. Het Dukan dieet lijkt veel op het Atkins-dieet minus het vet dat het Atkins-dieet vormt.