Eet gezond, blijf fit, en leef goed boven de 50

Eet gezonde vetten

U weet waarschijnlijk al dat verzadigde vetten slecht voor uw bloedvaten en de gezondheid van het hart zijn. Maar ze kunnen ook uw concentratie en geheugen schade toebrengen. Dus minder op rood vlees, boter en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten. In plaats daarvan, voeg meer vette vis en vetten uit planten, zoals lijnzaad en noten toe aan uw voeding. Deze gezonde vetten kunnen extra voordelen voor uw hart en hersenen geven.

Breng wat nieuwe leden in uw lege woning aan

Als uw kinderen verhuisd zijn en uw huis leeg aanvoelt, denk dan eens na over het nemen van een huisdier. Mensen met huisdieren zoals katten en honden lijken een lager cholesterol en een lager risico op hart- en vaatziekten te hebben. Ze hoeven ook minder vaak naar de dokter. Het is niet helemaal bekend waarom het hebben van een huisdier deze positieve effecten kan teweegbrengen, maar het uitlaten van de hond is op zijn minst een geweldige manier om aan uw dagelijkse beweging toe te komen.

Bescherm uw gewrichten

Ouder worden betekent niet dat dat u uw ochtendwandeling achterwege moet laten. Vroeger dacht gezond boven de 50men dat actief zijn de knieën zou verzwakken. Nieuw onderzoek suggereert dat het uw gewrichten zelfs versterkt. Hardlopen lijkt uw risico op artritis niet te verhogen. Dat gezegd hebbende, als u artritis of beschadigde gewrichten zou hebben, is rennen te veel van het goede. Maar u kunt dan nog steeds profiteren van beweging. Het helpt de spieren te versterken, de gewrichten te ondersteunen, en de pijn te verminderen. Dus ga voor lichte beweging, zoals wandelen of fietsen. Een innovatief product, genaamd Qwiek.play, wordt tegenwoordig vaak toegepast als ondersteuning van activiteitenbegeleiding bij ouderen.

Herontdek seks

Als u ouder wordt, verandert uw seksleven, en kunnen er echte voordelen zijn. U krijgt meer zelfvertrouwen. Daarnaast doet u al een tijdje aan seks, dus heeft u er meer ervaring in dan toen u 22 was. Ouder worden kan uw seksleven bevrijden van taboos en beperkingen, vooral wanneer de kinderen het huis uit zijn en u weer totale vrijheid heeft.

Blijf bijleren

Verras uzelf. In plaats van vast te houden met wat vertrouwd en comfortabel is, gaat u op zoek naar nieuwe ervaringen. Bezoek onbekende plekken. Maak nieuwe vrienden. Leer een muziekinstrument of een taal onder de knie te krijgen. Nieuwe ervaringen zullen nieuwe wegen in de hersenen vrijmaken, houdt uw geest gezond na mate u ouder wordt. Deze zullen ook meer mogelijkheden brengen voor het vinden van uitdaging en geluk.

Bezuinig op zout

Is uw bloeddruk hoger dan deze vroeger was? Dat is niet ongebruikelijk. Bloeddruk heeft de neiging te stijgen als we ouder worden. Omdat zout uw bloeddruk kan verhogen, is het goed hierop te besparen om uw gezondheid te bevorderen. Voeding die het meeste zout bevatten zijn de opwarm- en verpakte maaltijden. Brood kan ook veel zout bevatten. Wilt u een natuurlijke zout-bestrijder? Eet een banaan, het aanwezige kalium zal helpen bij het verminderen van het effect van zout in uw dieet en uw bloeddruk verlagen.

Verklein uw risico op Alzheimer

Wilt u uw geest scherp houden na mate u ouder wordt? Ga bewegen. Een studie wees uit dat regelmatige lichaamsbeweging op middelbare leeftijd het risico op geheugenverlies en denkproblemen met 39% kan verminderen. Beweging verhoogt de bloedstroom naar de hersenen en helpt nieuwe hersencellen aan te maken. Slechts 30 minuten wandelen, fietsen of zelfs 5 dagen per week tuinieren, kan uw hersenen voordelen geven.

Maak een nieuwe start

Wellicht had u niet de gezondste gewoontes in de jaren dat u 30 of 40 was. Misschien hebt u te veel gegeten en te weinig gesport, schaam u hier niet voor. De sleutel is om nu een aantal aanpassingen in uw dagplanning aan te brengen. Het verbeteren van uw levensstijl, ook al bent u al 60 (meer beweging en gezonder eten), kan nog steeds een groot verschil maken. U kunt uw risico op hartproblemen, kanker en botbreuken verlagen. Het is nog niet te laat, u kan nu echt gezonder en fitter zijn dan toen u 30 was.

Maak betere voedselkeuzes

Als u ouder wordt, vertraagt uw stofwisseling ​​en heeft u minder calorieën nodig. Dus zorg dat de calorieën die u eet tot hun recht komen. Kies voedingsmiddelen die vol zitten met voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft. Eet donkere bladgroenten en kleurrijke groenten en fruit. Verhoog uw inname van vetarme zuivelproducten om calcium voor de botten te krijgen. Verrijkte voedingsmiddelen, zoals granen met vitamine B12 en melk met vitamine D, zijn goede keuzes. Bespaar op lege calorieën door suikerhoudende dranken en snoep.

Blijf in balans

Het hebben van een goede balans is een van de beste manieren om een ​​val en potentieel ernstige verwondingen te voorkomen. Maak balans oefeningen deel van uw dag. Balanceer op 1 voet of loop van hiel-tot-teen, alsof u op een evenwichtsbalk loopt. De zachte, dans-achtige bewegingen van tai chi zijn een andere mogelijkheid. Een studie wees uit dat oudere mensen die 6 maanden lang tai chi oefeningen deden, hun kansen op een val met 50% verminderden.

Werk aan uw kracht

Aerobic oefeningen zijn belangrijk, maar vergeet niet om ook spiermassa op te bouwen. Een studie wees uit dat regelmatige krachttraining de vermindering van spiermassa bij ouderen kon tegengaan. Genetische veranderingen in de spiercellen lieten deze meer lijken op die van een 20-jarige.

Wordt socialer

Breng meer tijd door met vrienden of familie. Het kan helpen om uw geest scherp te houden. Studies hebben aangetoond dat sociale mensen scherper denken en een veel lager risico op problemen met het geheugen hebben als ze ouder worden. Of probeer vrijwilligerswerk. Het is gekoppeld aan een lager risico op hart- en vaatziekten en een hogere levensverwachting. Wacht niet tot u met pensioen gaat. Studies tonen aan dat hoe eerder u met vrijwilligerswerk begint, hoe lager uw risico op gezondheidsproblemen is.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+