Eiwitrijk voedsel

Het is belangrijk om een goed proteïne dieet te volgen voor het bouwen van gezonde spieren. De hoeveelheid eiwit per dag dat nodig is, is afhankelijk van uw calorie-inname en het niveau van bewegingen en activiteiten dat uw lichaam doet.
Het is raadzaam om contact op te nemen met uw arts om precies te weten hoeveel eiwitten uw Eiwitrijk voedsellichaam nodig heeft voor het behoud van sterke- en gezonde spieren. Hier volgt een lijst van eiwit-rijk voedsel dat een deel van uw dieet kan uitmaken:

Eieren
Eieren zijn het beste voor eiwitten, want ze bevatten 6g eiwit per ons. De meeste eiwit zit natuurlijk in het eiwit. Terwijl u eieren op een dagelijkse basis niveau nuttigt, vermijd u voedingsmiddelen met verzadigde vetten zoals rood vlees, kaas en andere dergelijke levensmiddelen.

Kalkoen en kip
Kip en kalkoen bevatten beide een hogere hoeveelheid eiwit en minder verzadigd vet dan rood vlees. Een ons kalkoen en kip bevat 9g van eiwitten. Deze zijn een rijke bron van B-vitaminen, fosfor en tryptofaan. Het hoge niveau van eiwitten maakt gevogelte een betere- en gezondere keuze.

Vis
Vis is een andere grote bron van eiwitten. Het moet een vast onderdeel zijn van uw dieet. Het bevat geen koolhydraten en minder verzadigd vet. Forel sardines en zalm zijn de top soorten om te eten. Vissen hebben 6g eiwit per ons en zitten ook hoog in de omega-3 vetzuren. Vis is makkelijker te verteren dan rundvlees of varkensvlees. Het grootste probleem met vis is dat het hoog zit in kwik.

Noten
Noten zijn de beste snack want ze bevatten hoogwaardige eiwitten en goede vetten. Pindakaas, pinda’s en amandelen zijn rijk aan eiwitten. Amandelen en pinda’s bevatten 8g en 9g eiwit per ¼ kopje.

Whey eiwitten
Whey-eiwit is uitstekend om te consumeren voor en na een zware training, als het lichaam het het snelste absorbeert. Het is de beste bron van eiwit en heeft de hoogste biologische waarde. Whey is een rijke bron van vertakte keten aminozuren.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+