Grip op cholesterol en triglyceride

Zetmeelrijke groenten

Sommige groenten zijn beter dan anderen, wanneer u kijkt naar uw triglyceriden. Beperk hoeveel u eet van zetmeelrijke varianten, zoals maïs en erwten. Op die manier zal uw lichaam het extra zetmeel niet omzetten in triglyceriden. Er zijn tal van andere opties, zoals bloemkool, boerenkool, en paddenstoelen.

Gebakken bonen met suiker of varkensvlees toegevoegd

Bonen bevatten vezels en andere voedingsstoffen die goed voor u zijn. Maar als deze samen gemaakt worden met suiker of varkensvlees, is dit misschien niet uw beste keuze. Het etiket op de verpakking vertelt u welke aanwezige voedingsstoffen het bevat, en hoeveel suiker en vet u binnenkrijgt. Kies in plaats hiervan voor de zwarte bonen, die een grote bron van vezels en eiwitten zijn, en geen verzadigde vetten en toegevoegde suikers bevatten.

Te veel van iets goeds

Laat er geen twijfel over bestaan​​: Fruit is goed voor u, vooral als u kiest voor een stuk fruit in plaats van een suikerrijk dessert. Maar als u hoge triglyceriden heeft, kan het nodig zijn om het aantal te beperken tot 2-3 stuks fruit per dag. Op die manier zal u niet te veel van de natuurlijke suikers in fruit binnenkrijgen. Als u gedroogd fruit eet, bedenk u dan dat de portie veel kleiner is: 2 eetlepels rozijnen, bijvoorbeeld.

Alcohol

U denkt misschien dat alcohol goed voor u hart kan zijn, maar te hoge hoeveelheid kan uw triglyceride niveaus doen stijgen. Dat komt door de suikers die van nature in alcohol zitten, of het nu wijn, bier of sterke drank is. Te veel suiker, uit welke bron dan ook, kan een probleem vormen. Uw arts kan u adviseren om helemaal niet te drinken als uw triglyceride niveaus zeer hoog zijn.

Ingeblikte vis

Vis is goed voor uw hart, maar als u vis in een blik koopt, controleer dan het etiket om te zien of het verpakt is in olie. U kunt beter kiezen voor de variant met water. Meestal zijn beide keuzes te verkrijgen in uw lokale supermarkt.

Kokosnoot

Kokosnoot is populair. U kan kokosmelk, kokoswater, kokos, kokosolie, en de vrucht zelf kopen. Er wordt zelfs gezegd dat kokosnoot voordelen voor de gezondheid heeft, maar is ook rijk aan verzadigde vetten, dus vraag uw arts of u dit product moet mijden of de mate waarop u het eet moet beperken.

Zetmeelrijke voedingsmiddelen

Wanneer u te veel pasta, aardappelen of granen eet, kan uw lichaam deze wellicht om gaan zetten in triglyceriden. U kunt deze producten natuurlijk wel gewoon eten, maar u moet zich aan de juiste porties houden. Een portie is een sneetje brood, 1/3 kopje rijst of pasta, of een half kopje aardappelen of gekookte havermout.

Suikerhoudende dranken

Een groot deel van de suikers die u dagelijks binnenkrijgt zijn die afkomstig van een glas zoete drank. Of u nu zoete ijsthee, frisdrank, vruchtensap, of een zoete koffie drinkt, uw lichaam zal meer suikers binnenkrijgen dan het nodig heeft of goed voor u is. Uw lichaam kan een deel van deze suikers om gaan zetten in triglyceriden. Dus als u gaat minderen op de suikers die u eet, neem dan ook die wat u drinkt in ogenschouw. Zorg dat u niet meer dan 1 glas suikerhoudende drank per dag binnenkrijgt.

Honing of ahornsiroop

U zou misschien denken dat honing en ahornsiroop gezonder of meer natuurlijk zijn dan honing pannenkoekgeraffineerde suiker. Maar net als suiker, kunnen zij uw triglyceride niveaus verhogen. Wanneer u werkt aan het verlagen van uw triglyceriden, minder dan op alle suikerhoudende zoetstoffen.

Gebak

Vanwege uw hoge triglyceriden, moet u de verzadigde vetten beperken in uw dieet. Dat geldt ook voor de verzadigde vetten in de boter die is gebruik om mee te bakken in gebak. Daarnaast moet u sowieso alle transvetten proberen te mijden. Controleer het etiket van een product om hier zeker van te zijn.

Vet vlees

U hoeft niet al het vlees te mijden, maar het is wel een verstandige keuze om te kiezen voor mager vlees en vlees waarbij het vet is weggesneden. Vlees bevat verzadigd vet, het is daarom goed om dit te beperken om triglyceride niveaus naar beneden te brengen.

Boter of margarine

Gebruik olijfolie als vervanger voor boter en margarine, die veel verzadigd vet of transvet toevoegen bij het koken van vlees en groenten of het maken van een salade dressing. Koolzaadolie, walnoten, lijnzaad en oliën zijn ook goede alternatieven.