Manieren om calorieën en vet te verbranden

Al jaren zijn er producten op de markt gebracht met de belofte u meer calorieën helpen calorieverbrandingte verbranden. Maar is dat echt alles dat u kunt doen om het aantal calorieën dat uw lichaam verbrandt per dag te verhogen? Nou, ja en nee, zeggen experts. De waarheid is dat de nummer 1 manier om meer calorieën te verbranden, de ouderwetse manier is, door meer te bewegen. Feitelijk bestaat er geen manier om meer calorieën te verbranden, of onze stofwisseling te verhogen, dan door te bewegen.

Ondanks dat suggereert onderzoek dat er wellicht een paar andere manieren zijn om de calorieverbranding te verhogen. Hier zijn acht mogelijke manieren om meer calorieën te verbranden. en de strijd met vet aan te gaan:

Beweeg om calorieën te verbranden

Hoe meer tijd u besteed aan beweging en hoe krachtiger de oefening is, hoe meer calorieën u zal verbranden. Elke dag een stukje lopen is waarschijnlijk het belangrijkste stuk advies dat gegeven kan worden aan iemand die meer calorieën wilt verbranden. Uiteraard, als u sport, zal u lichaam calorieën verbranden om uw activiteit van brandstof te voorzien. Maar beweging is iets waar u op meerdere manieren profijt zal hebben. Dat komt omdat zelfs nadat een training afgelopen is, uw lichaam nog steeds calorieën zal verbranden.

Hoewel het moeilijk is om aan te tonen hoe lang dit effect aanhoudt (dit varieert afhankelijk van de lichaamssamenstelling en het intensiteit van de beweging), het is veilig om te zeggen dat uw stofwisseling voor ongeveer 24 uur wordt verhoogt, nadat u hebt bewogen. Als u dit wilt calorieverbrandende effect wilt verlengen, is het aan te raden voor langere periodes te bewegen. Studies tonen aan dat met de toename van tijdsduur bij een oefening, de verhoging van de “ruststofwisseling” wordt verlengd.

Doe krachttraining om spieren op te bouwen

Als u beweegt, gebruik u uw spieren. Dit helpt bij de opbouw van spiermassa, en spierweefsel verbrandt meer calorieën, zelfs in rust, dan lichaamsvet. 5 Kilo spier verbrandt 50 calorieën in rust per dag, bij 5 kilo vet is dat 20 calorieën. De meest effectieve manier om de stofwisseling te verhogen en meer calorieën verbranden is door aërobe training en krachttraining, beide zijn belangrijk. Krachttraining wordt vooral belangrijk als we ouder worden, wanneer onze stofwisseling de neiging heeft te vertragen. Een manier om dit te stoppen is om krachttraining toe te voegen aan uw training (minstens een paar keer per week). De grootste spieren (en dus de grootste calorie verbranders) zijn in de dijen, buik, borst, en armen.

Drink cafeïnehoudende groene of zwarte thee

Cafeïne is een stimulerend middel, en stimulansen hebben de neiging om de calorieën die u verbrandt te verhogen. Een zeer aannemelijke reden is dat ze u de korte termijn indruk geven dat u meer energie heeft, wat zou kunnen betekenen dat u meer gaat bewegen. Cafeïne kan ook zorgen voor metabole veranderingen in het lichaam die kunnen resulteren in meer calorieverbranding. In de afgelopen jaren, hebben een aantal studies laten doorschemeren dat groene- of zwarte thee voordelen bieden door de cafeïne die erin zat.

Een studie merkte een vermindering van de voedselinname op bij ratten die een polyfenol (chemische verbindingen, die voorkomen in planten) in groene thee werden gegeven. Een andere studie, bij mensen, concludeerde dat groene thee warmte-producerende en calorie-brandende eigenschappen had buiten de effecten die afkomstig waren van cafeïne. 31 Gezonde jonge mannen en vrouwen kregen drie keer een drank met groene thee, cafeïne, en calcium voor drie dagen, dit resulteerde in een stijgen van 4,6% van energieverbruik in het lichaam.

Terwijl al deze mogelijke effecten gering zijn , er is nog een andere bonus voor het drinken van thee. Het drinken van een een calorievrij kopje thee in plaats van een drank met calorieën (zoals een frisdrank) zal het aantal calorieën dat u binnenkrijgt zeker verminderen.

Eet vaker kleinere maaltijden

Elke keer als u een maaltijd of snack eet, wordt uw maag-darmkanaal ingeschakeld, en begint het verteren van voedsel en het absorberen van voedingsstoffen. Het kost calorieën om de menselijke spijsvertering machine op stoom te houden, dus het is logisch dat hoe meer kleine maaltijden of snacks u door de dag eet, hoe meer calorieën u gaat verbranden. Er bestaat weinig hard bewijs voor dit effect, maar veel deskundigen geloven dat, vergeleken met het eten van een of twee grote maaltijden, dit een meer gezonde manier van eten is. En als het leidt tot het verbranden van een paar extra calorieën, prima toch!

Sla uw ontbijt niet over

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mensen het ontbijt overslaan, ze de neiging hebben om meer calorieën te eten aan het eind van de dag. Andere studies suggereren weer dat het overslaan van het ontbijt wordt geassocieerd met een hogere BMI (body mass index) tijdens de tienerjaren. Terwijl meer onderzoek nodig is op dit gebied, is het eten van een gezond ontbijt zeker zinvol als een levensstijl gewoonte.

Eet vetarme zuivelproducten

Het calcium uit vetarme zuivelproducten helpen niet specifiek om meer calorieën te verbranden, maar het kan een paar dingen doen om het lichaam te helpen vet te ontmoedigen. De resultaten van een recente Deense studie suggereren dat we minder vet calorieën zouden absorberen uit een maaltijd wanneer we calcium uit vetarme zuivelproducten binnenkrijgen. In een andere recente studie, leek het eten van meer calcium-rijke voedingsmiddelen, zoals vetarme zuivelproducten, te worden gekoppeld aan een verlaging van de hoeveelheid buikvet, vooral bij jonge volwassen blanke mannen.

Drink minstens 8 glazen water per dag

Het drinken van acht glazen water (2 liter) kan helpen bijna 100 extra calorieën per dag te verbranden. Dat klinkt misschien niet als veel, maar het kan oplopen tot 700 calorieën per week of 2.800 calorieën per maand. En dat is door iets wat we toch moeten doen om onze darmen en nieren tevreden te houden, en om te voorkomen dat ons lichaam zich verwart met dorst en honger.