Met plezier afvallen

Afvallen is vaak een kwestie van doorzettingsvermogen, door bepaalde elementen in onze beweging aan te brengen kunnen we ervoor zorgen dat we dit zo lang mogelijk volhouden. De belangrijkste factor hierin is het plezier waarmee we kunnen bewegen en sporten. Zorg daarom bij de keuze van sporten altijd voor iets dat u graag doet.

De voordelen van afvallen

Een fitter en vitaler lichaam heeft allerlei voordelen, deze zult u altijd in gedachte moeten houden als motivatie om door te gaan. Hieronder volgen een aantal van deze voordelen:

  • Betere conditie
  • Verbeterde bloeddruk
  • Een energievoller leven
  • Verminderde kans op hart- en vaatziekten

 

Dansen goed voor uw lichaam

Dansen kan een leuke en sportieve uitlaatklep zijn voor mensen die dit graag beoefenen. Dansen staat bovenaan de ladder van sporten die we kunnen beoefenen om snel conditie op te bouwen en ons van het overtollige vet te ontdoen.
Zumba is een combinatie van sport en dans die de laatste jaren erg aan populair heeft gewonnen. Deze sport wordt dan ook steeds meer in sportscholen aangeboden en beoefent door jong en oud.

Videogames en afvallen

Al hebben gamers vaak de stempel van iemand die weinig sport en veel zit, is dit tegenwoordig door bijvoorbeeld de Nintendo Wii en Xbox Kinect allemaal verleden tijd. Vooral voor de jongere medemens is dit een manier waarbij niet teveel aandacht op beweging wordt gelegd, maar vooral de manier waarop we bezig zijn met ons te vermaken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+