Oorzaken van een slechte huid

De huid is het grootste orgaan van uw lichaam, en neemt veel van de schade op zich. Het wordt voortdurend blootgesteld aan de elementen, de epidermis (en de lagen eronder) krijgen het meeste te voortduren, vooral als u zich schuldig maakt aan 1 van de volgende zaken. Wilt u uw huid mooi houden? Bekijk dan de volgende zaken die u alvast niet moet doen.

Teveel blootstelling aan de zon

Er was een tijd dat mensen dachten dat het gezond was om hun lichaam vol te smeren in baby-olie en hele dagen in de zon te bakken, om zo hun huid te bruinen. In de loop der jaren hebben dermatologen dit recht gezet, en ons duidelijk gemaakt dat te vaak zonnen alleen maar zal leiden tot vroegtijdige veroudering, en huidkanker. Als er een ding in de wereld is dat men kan doen om schade aan de huid te voorkomen, dan is het wel het vermijden van de zon. Als de zon de huidcellen en weefsels beschadigt dan ontstaat er onherstelbare huidveroudering en bent u vatbaar voor huidkanker.

Zonnebank bezoekjes

Denkt u dat een zonnebank veiliger is dan buiten in de zon zitten? Denk dan maar eens opnieuw. zonnebankZonnebanken geven u een uitbarsting van geconcentreerd ultraviolet licht dat veroudering van de huid veroorzaakt en uw risico op melanoom huidkanker zal verhogen. Bezoek nooit een zonnestudio, er niks slechter dat u kan doen om uw huid schade toe te brengen.

Roken

Als het risico op longkanker, longemfyseem, hart- en vaatziekten en beroertes niet genoeg is om u van sigaretten af te schrikken, wat dacht u dan van het krijgen van rimpels? Studie na studie toont aan hoe roken uw huid verslechterd. Het doet veel van wat de zon ook doet. Het doet het alleen van binnen (het lichaam) in plaats van buiten. Het maakt de huid zwak, moe en laat het flets uitzien. Alsof dat nog niet genoeg is, zal roken uw huid vergelen, verstoord het de bloedtoevoer, en vertraagt ​​het de wondgenezing. Dus wanneer u zich als roker verwond kan het niet zo goed genezen als wanneer u dat niet zou zijn.

Een verkeerde huidreiniger gebruiken

Een grote fout die mensen maken wanneer ze hun gezicht wassen, is deze reinigen met behulp van een harde zeep die bedoeld is voor hun lichaam. Houd de zeep in de douche. Gebruik alleen een mild reinigingsmiddel voor uw gezicht, vooral als u een gevoelige huid hebt. Als uw huid acne bevat, zorg er dan voor dat het reinigingsmiddel dat u gebruikt olie-vrij is, dit zal ervoor zorgen dat de acne niet verergert. Mensen van wie de huid aan de droge kant is, eindigen elke wasbeurt door het aanbrengen van een laagje lotion (bij voorkeur een die zonnebrandcrème bevat) zodat de vocht in de huid vastgehouden wordt.

Uw huid scrubben

Uw huid wassen is goed, maar deze scrubben daarentegen niet. Scrubben kan zeer irriterend voor de huid zijn. Een heleboel mensen die acne hebben denken dat ze de huid moeten scrubben om het beter te maken, maar dat kan de acne juist verergeren. Wees zorgzaam voor uw huid. Was uw gezicht met een zachte draaiende bewegingen met uw vingertoppen.

Puisten uitduwen

Wanneer u in de verleiding bent om een puist uit te duwen, kunt u dit maar beter niet doen. Uitduwen zal de acne verergeren en leidt tot blijvende littekens, het is beter om dit gewoon te laten rusten. In plaats van puistjes uitduwen, probeert u het aanbrengen van een reiniger die benzoylperoxide of salicylzuur bevat. Als dat geen oplossing biedt, maak dan een afspraak met uw dermatoloog. Als u een vergrotende spiegel heeft, geef deze dan aan uw ergste vijand.

Stressen

Het is niet uw verbeelding. Als u gestrest bent, ziet u huid er echt niet uit. Het is echt duidelijk waarom, maar het is duidelijk dat stress veel huidaandoeningen erger maakt. Stress kan ontbranden in psoriasis, rosacea, en acne. Het kan ook het vermogen van de huid verslechteren om schadelijke irriterende stoffen en infecties buiten te houden. Daarnaast zullen mensen die minder tijden hebben, over het algemeen ook minder tijd vrij maken voor het verzorgen van hun huid.

Te veel eten

Voordat u een hap van die dubbele bacon cheeseburger neemt, denk dan aan het volgende: Als u veel gewicht aankomt, moet uw huid oprekken om op uw nieuwe omvang te passen. Wanneer u het gewicht verliest zult u overblijven met een slappe, hangende huid. Als uw huid niet elastisch genoeg is om deze schommeling door te komen, moet u wellicht een operatie ondergaan om dit te verhelpen.

Een tekort aan slaap

Meer dan een kwart van ons krijgt niet de zeven tot negen uur slaap die we elke dag nodig hebben, waardoor uitputting zo vanzelfsprekend is als de bleekheid van onze huid en de wallen onder onze ogen.Uw huid verjongt, terwijl u slaapt. Een gebrek aan slaap maakt laat uw gezicht saai en lusteloos uitzien en kan donkere kringen onder de ogen verergeren.

Signalen negeren

Een veranderende moedervlek is een van de meest duidelijke tekenen van huidkanker. Dit vroeg signaleren geeft uw arts een kans op een behandeling voordat deze zich zal verspreiden. Maar hoe zal u ooit te weten dat een moedervlek verandert als u nooit naar uw huid kijkt? Het is verstandig om minstens 1 keer per maand uw lichaam van boven naar onder te controleren. Controleer extra goed op veranderingen in de grootte, vorm en kleur van de moedervlekken, of nieuwe moedervlekken. Als u ook maar iets ziet, of als u een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van huidkanker hebt, laat uw dermatoloog dan een volledig onderzoek uitvoeren.