Slechte voedingsmiddelen die goed zijn voor gewichtsverlies

Verleidelijke voedingsmiddelen lijken altijd op de loer te liggen, vooral als u probeert gewicht te verliezen. Maar veel voeding dat een slecht “imago” heeft gekregen zijn niet eens zo slecht. Lees hieronder welke verleidelijke traktaties u daadwerkelijk kunnen helpen gewicht te verliezen.

Eieren

Als het aankomt op gezond eten, hebben weinig voedingsmiddelen zo veel truffelsdiscussie aangewakkerd als eieren. Het meest recente onderzoek suggereert dat een ei per dag veilig en voedzaam is voor de meeste volwassenen, en wanneer u een ei bij het ontbijt eet, zult u uw kansen op het verliezen van gewicht verhogen. De reden: Eieren zitten boordevol eiwitten, dat tijd kost om te verteren. Het ‘s ochtends eten van eiwitten houdt uw maag vol, zodat u minder eet tijdens de rest van de dag.

Biefstuk

Jarenlang hebben gezondheidsdeskundigen ons verteld minder rood vlees te eten. Maar biefstuk is niet altijd slecht voor de taille. In feite, heeft een mager stuk rundvlees amper meer verzadigd vet dan een vergelijkbare grootte kippenborst. Net als eieren, zit biefstuk vol met eiwit en kan dit u langer een “vol gevoel” geven. Wanner u voldoende eiwitten met minder vet binnen te krijgen, ga dan voor ossenhaas, entrecote, of ander mager vlees, en beperk porties aan de grootte van uw handpalm.

Pasta

In plaats van pasta te mijden als u op dieet bent, maak de overstap naar volkoren pasta en houd uw porties klein. Onderzoek suggereert dat mensen die elke dag meerdere porties van volkoren voeding eet, meer kans hebben om af te slanken en een gezond gewicht te behouden. Volgens een studie, kan het eten van volkoren granen in plaats van geraffineerde granen, helpen bij het verbranden van buikvet.

Noten

Noten bevatten veel vet, maar dat is wel de goede soort vet. Noten zijn ook rijk aan voedingsstoffen, eiwitten en vezels, die kunnen helpen bij het stabiliseren van uw bloedsuikerspiegel. Natuurlijk krijgt u een paar extra gram vet binnen door het kauwen op een handvol noten, maar het is de moeite waard als het helpt bij het voorkomen van snoepen of andere zoetigheden. Ook pindakaas kan een goede bron van voeding zijn. Volgens een studie waren mensen die elke dag een handje noten aten, slanker en bereikten zij een hogere leeftijd.

Kaas

Mensen op een dieet proberen vaak calorieën te besparen door minder calciumrijke zuivelproducten binnen te krijgen, maar sommige studies suggereren dat dit een vergissing is. Een theorie is dat het lichaam meer vet verbrandt als het voldoende calcium krijgt, dus het eten van magere kaas, yoghurt en melk kan daadwerkelijk bijdragen aan gewichtsverlies. Calcium supplementen lijken niet dezelfde voordelen op te leveren, dus een dieet rijk aan zuivelproducten heeft waarschijnlijk meerdere factoren die positief werken. Zuivelproducten zijn ook rijk aan eiwitten, die ervoor zorgen dat u een vol gevoel krijgt.

Koffie

Koffie valt alleen in de categorie “slecht” als u er te veel van drinkt (vier of meer kopjes per dag) of gaat mengen met room, suiker, of gearomatiseerde stroop. Als u het drinkt zwart, krijgt u stofwisseling een boost zonder dat u vet en calorieën toevoegt. Drink koffie mager: Voeg magere melk toe voor extra calcium en vitamine D, en kunstmatige zoetstof of een theelepel suiker.

Slechte voeding, goede porties

Zowat elke “slechte” voeding kan een deel van uw dieetplan zijn wanneer u zich aan kleine porties houdt. De meeste diëtisten adviseren zelfs tegen het verbieden van uw favoriete lekkernijen. Uzelf weerhouden van uw favoriete voeding, kan u op een slecht spoor voor gewichtsverlies zetten. Een betere strategie is om grenzen op bepaalde voedingsmiddelen te stellen, bijvoorbeeld één chocolade truffel per dag, en u zich ook daaraan houden.