Uw conditie op peil houden door te sporten

Heeft u een reden nodig om te beginnen met bewegen?

Wat als iemand u zou vertellen dat een fitter, gezonder en langer leven binnen handbereik was? voordelen van bewegingKlinkt dit te mooi om waar te zijn? Volgens een dozijn aan onderzoeken is beweging de sleutel tot een betere kwaliteit van leven. Regelmatige lichaamsbeweging zal niet alleen helpen bij het behalen van gewichtsverlies, het vermindert ook het risico op verschillende chronische ziekten en aandoeningen. Het uitoefenen van lichamelijk activiteiten waarvan u kan genieten en dit in uw dagelijkse routine opnemen is de sleutel tot een lang en gezond leven. De lijst van voordelen voor de gezondheid is indrukwekkend, en de eisen zijn relatief eenvoudig, u moet het simpelweg gewoon doen.

Weer ziektes af

Onderzoek bevestigd dat elke hoeveelheid lichaamsbeweging, op elke leeftijd, een gunstig effect heeft op onze gezondheid. En, in het algemeen, hoe meer u het doet, hoe groter de voordelen zijn. Het is aan te bevelen dat iedereen streeft naar een totaal van een uur per dag aan lichamelijke activiteit. Dat klinkt misschien als veel, maar dat uur kan worden behaald door het uitvoeren van meerdere kortere lichamelijke activiteiten (denk hierbij aan wandelen, tuinieren en zelfs zware schoonmaak) gedurende de dag. Lichamelijke activiteit is een essentieel onderdeel van een gewichtsverlies programma, om uw vet verlies te maximaliseren, terwijl u uw waardevolle spiermassa behoudt. Maar beweging heeft vele andere voordelen voor de gezondheid en levensduur. Het kan de volgende aandoeningen helpen verbeteren of zelfs voorkomen:

Hart- en vaatziekten. Regelmatige beweging versterkt uw hartspier; verlaagt de bloeddruk, verhoogt de “goede” cholesterol en verlaagt het ‘slechte’ cholesterol, verbetert de doorbloeding, en helpt uw hart efficiënter te functioneren. Al deze voordelen verminderen het risico op een beroerte, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk.

Beroertes. In een analyse van 23 onderzoeken, bleek dat beweging het risico op het krijgen van een beroerte, en het mogelijk overlijden, drastisch verlaagd. Volgens een ander onderzoek, bleek dat deelnemers die elke dag een lichte vorm van beweging deden al 20% minder kans hadden op een beroerte , dan de deelnemers die bijna of helemaal niks aan beweging deden.

Type II diabetes. Deze ziekte neemt in een alarmerend tempo toe, met 62% sinds 1990. Lichamelijke activiteit kan gewichtsverlies verbeteren en helpen bij het voorkomen en/of beheersen van deze aandoening. Het verliezen van gewicht kan insulinegevoeligheid verhogen, bloedsuiker en cholesterol verbeteren, en bloeddruk verlagen, die allemaal zeer belangrijk zijn voor de gezondheid van mensen met diabetes.

Obesitas. Overgewicht en obesitas kunnen worden voorkomen of behandeld met beweging in combinatie met een gezond dieet. Beweging helpt om lichaamsvet te verminderen en spiermassa te vergroten, waardoor het vermogen van uw lichaam om calorieën te verbranden verbeterd. De combinatie van verminderde calorieën inname en dagelijkse oefening is de weg naar gewichtsverlies. Het onder controle krijgen van obesitas is belangrijk, omdat het een belangrijke risicofactor voor vele ziektes is. Het verlagen van uw body mass index (BMI) is een goede manier om uw risico op vroeg overlijden te verminderen en een ​​gezonder leven te leiden.

Rugpijn. Rugpijn kan tegengegaan of voorkomen worden met een fitness-programma dat is toegespitst op spierversterking en flexibiliteit. Een goede houding en sterke buikspieren is een doeltreffende manier om uw rugpijn tegen te gaan.

Osteoporose. Gewicht-dragende oefening (zoals wandelen, joggen, traplopen, dansen, of gewichtheffen) versterkt de botvorming en helpt osteoporose of botverlies te voorkomen die vaak bij vrouwen na de menopauze voorkomt. Combineer een dieet dat rijk is aan calcium en vitamine D met normaal gewicht-dragende oefening voor maximale resultaten.

Psychologische voordelen. Een verbeterd gevoel van eigenwaarde is een van de belangrijkste voordelen van regelmatige fysieke activiteit. Tijdens het sporten, laat uw lichaam een chemische stof vrij genaamd endorfine, die uw stemming en de manier waarop u zich voelt, zal verbeteren. Het gevoel dat een run of training geeft wordt vaak omschreven als “euforisch” en wordt vergezelt door een verkwikkend gevoel. Beweging kan u helpen om te gaan met stress, en kan depressie en angst afweren. Dit zijn slechts een paar manieren waarop lichaamsbeweging uw gezondheid verbetert. Onderzoek suggereert dat het ook kan helpen bij bepaalde vormen van kanker en het verbeteren van het immuunsysteem.

Lichaamsbeweging en een gezonde voeding

Lichaamsbeweging alleen zal voor slechts een bescheiden gewichtsverlies zorgen; in combinatie met een caloriearm dieet zullen de effecten groter zijn. In een studie ontdekten onderzoekers dat mensen die regelmatig bewegen en een gezond, caloriearm dieet volgden, gewicht verloren en een betere conditie kregen, ongeacht de duur of de intensiteit van hun training.

Weerstand

Als beweging zo goed voor ons is, waarom doen dan niet meer mensen het? Ongeveer 64% van de mannen en 72% van de vrouwen komt er niet aan toe om de nodige lichaamsbeweging in hun schema te passen. Het is aan te raden u een combinatie van aërobe oefening (het soort oefening dat u harder laat ademen, zoals wandelen of joggen), cardio en krachttraining doet (zoals het heffen van gewichten of gymnastiek) voor spierversteviging. Streef naar het doen van alle drie deze soorten, maar vergeet nooit dat een enkele oefening beter is dan geen oefening. Hier zijn een aantal eenvoudige manieren om lichamelijke activiteit te verwerken in uw dagelijks leven:

– Neem iemand anders zijn hond mee voor een dagelijkse wandeling.
– Doe de dingen op de ouderwetse manier: sta op om de televisiezender te veranderen, open de garagedeur handmatig en gebruik een normale grasmaaier voor uw tuin.
– Neem de trap in plaats van de lift.
– Stevig wandelen wanneer dit kan.
– Gebruik zo weinig mogelijk uw auto, loop in plaats daarvan vaker.
– Ga op tennissen of een andere sport die u leuk vindt om te doen.
– Word lid van een sportschool of fitnessclub.

De volgende keer dat u in de verleiding bent om een oefening over te slaan, denk dan aan deze prachtige voordelen voor de gezondheid en vergeet niet, alle beetjes helpen. U heeft misschien geen zin om een intensieve training te doen, maar wellicht wel een rustgevende wandeling in uw buurt.