Wat mag u niet eten als u zwanger bent?

Geniet tijdens uw zwangerschap van wat geraspte Parmezaanse kaas op uw pasta, maar eten tijdens zwangerschaplaat dan de kaas dip staan. Zachte kazen gemaakt van gepasteuriseerde melk kan de listeria bacterie bevatten, die gevaarlijk of zelfs levensbedreigend kan zijn voor u en uw baby. Het is het beste om brie, camembert, feta, blauwe kaas, queso blanco, queso fresco, en panela aan te mijden, tenzij het ​​etiket aangeeft dat het gepasteuriseerd is. Bij twijfel of uit eten gaan, kunt u de desbetreffende medewerker vragen om informatie.

Voorkom ongaar vlees

In deze tijd (zwangerschap) is het een goed om alle steaks en hamburgers goed gegaard te bestellen. Rauw of onvoldoende verhit vlees kan toxoplasmose en een verscheidenheid van bacteriën bevatten. Wanneer u gaat eten, zorg er dan voor dat uw vlees stomend warm en goed gaar is. De geschikte temperatuur moet ten minste 63 ° C zijn voor normaal vlees, 71 ° C voor gemalen vlees zoals hamburger, en 74 ° C voor kipfilets.

Pas op bij verse sappen

Vers geperst sap in restaurants of drankkraampjes zijn vaak niet gepasteuriseerd als bescherming tegen schadelijke bacteriën, zoals salmonella en E. coli. Sommige winkels verkopen ook rauwe, ongepasteuriseerde sap in een gekoelde vorm, let goed op de benodigde waarschuwingslabels om uzelf te beschermen. Zwangere vrouwen kunnen beter kiezen voor sap dat gepasteuriseerd is. Sap in pakken en flessen bij uw supermarkt is ook veilig.

Sayonara en sushi

Sorry, sushi liefhebbers, maar het is tijd voor een 9-maanden onderbreking van deze traktatie. Hoewel vis een grote bron van eiwitten is, kan rauwe vis een bron van schadelijke parasieten en bacteriën zijn. Voedseldeskundigen adviseren zwangere vrouwen alleen vis en andere zeevruchten wanneer deze grondig gekookt zijn.

Eten van rauw deeg

Wanneer u koekjes bent aan het bakken, kunt u in de verleiding komen om een ​​beetje rauw deeg in uw mond te stoppen. Maar als het deeg rauwe eieren bevat, zou zelfs een beetje deeg een risico kunnen vormen. Er wordt geschat dat 1 op de 20.000 eieren besmet is met salmonella bacteriën. Om zeker te zijn, moet u het eten van ongebakken koekjesdeeg en beslag, of het vullen met rauwe eieren, voorkomen. Het goede nieuws: Koekjesdeeg ijs dat u in de winkel koopt is veilig.

Zelfgemaakte dressings

Rauwe eieren worden ook gebruikt in vele zelfgemaakte dressings en ​​sauzen, zoals:
– Caesar salade dressing
– Cearnaisesaus
– Hollandaise saus
– Mayonaise
Ga voor dressings die u in de winkel kan kopen, deze zijn gemaakt met gepasteuriseerde eieren.

Zelfgemaakte Tiramisu

Veel zelfgemaakte desserts, zoals mousse, meringue, en tiramisu, bevatten ook rauwe eieren. Wanneer een winkelproduct niet voldoet, is er een veilige manier om uw favoriete recept te bereiden. Sommige supermarkten verkopen gepasteuriseerde eieren, deze kunnen rauw gegeten worden. Zorg ervoor dat het label op de eieren uitdrukkelijk “gepasteuriseerd” vermeldt.

Vers voor gevuld vlees

Een voor gevulde kalkoen of kip kan u veel tijdsbesparing opleveren wanneer u het druk hebt. Maar het sap uit verse, rauwe gevogelte kan zich mengen met de vulling en een plek creëren voor bacteriën om in te groeien. Het koken van deze producten biedt meestal bescherming, maar de zwangerschap maakt het moeilijker om tegen infecties te vechten. Een veilig alternatief is het kopen van bevroren voor gevuld gevogelte. Zorg ervoor dat u het direct kookt wanneer het nog bevroren is, laat het niet eerst ontdooien. Het vlees moet de temperatuur van 82 ° C bereiken.

Vis met kwik

Vis is goed voor u en uw baby, maar maak goede keuzes over de vis die u eet. Zwaardvis, makreel en haai bevatten hoge niveaus van methylkwik. Deze stof kan schadelijk zijn voor uw baby. U kunt zonder probleem 340 gram schaal- en schelpdieren in de week eten, dus kies vis die weinig kwik bevat: Zalm, kabeljauw, en ingeblikte lichte tonijn zijn goede keuzes. Als u van witte tonijn houdt, beperk dan uw consumptie tot 600 gram per week. Neem contact op met uw arts voordat u visolie of andere supplementen gaat gebruiken tijdens de zwangerschap.

Ongewassen vruchten en groenten

Nu is het tijd om u vol te stoppen met fruit en groenten! Wees zeker dat u ze grondig onder stromend water afspoelt. Een parasiet genaamd toxoplasma kunnen voorkomen op ongewassen fruit en groenten. Het veroorzaakt een ziekte genaamd toxoplasmose, die kan zeer gevaarlijk zijn voor uw baby. Gebruik geen zeep bij het wassen van producten. In plaats daarvan, scrubt u het oppervlak met een kleine groente borstel. Snijd aangetaste plekken af, omdat deze bacteriën kunnen bevatten. Om de listeria bacterie te voorkomen, was en droog meloen alvorens u het snijdt.

Rauwe schelpdieren

Rauwe schelpdieren zijn een van de top oorzaken van ziekte door schaal- en schelpdieren. De boosdoeners zijn parasieten en bacteriën die in het algemeen niet gevonden worden in gekookte zeevruchten. Dus sla de oesters op het buffet tijdens de zwangerschap over. Zolang u de schaaldieren grondig kookt, is het veilig om tijdens de zwangerschap te eten. Kook oesters, kokkels en mosselen tot de schelpen open zijn. Die wat niet opengaan kunt u weggooien.

Vis uit wateren in de buurt

Tenzij u weet dat de rivieren en meren in uw buurt niet verontreinigd zijn, mijd dan het eten van zelf gevangen vis. Sommige meren en rivieren zijn verontreinigd met industriële chemicaliën. In de buurt gevangen blauwvintonijn, gestreepte zeebaars, zalm, snoek, forel, en snoekbaarzen kunnen ook besmet zijn.

Ongepasteuriseerde melk

Heeft u ooit gedacht om een bezoek te plegen aan een boerderij en het proeven van verse melk rechtstreeks van de koe? Wacht dan een tijdje. Verse melk is nog niet door het pasteurisatie proces geweest dat het beschermt tegen listeria. Dat kan gevaarlijk zijn voor u en uw baby. Koop melk, kaas, of zuivelproducten alleen van een lokale boerderij wanneer het etiket “gepasteuriseerd” aangeeft.

Alcohol

U weet waarschijnlijk wel dat overmatig drankgebruik tijdens de zwangerschap kan leiden tot ernstige aangeboren afwijkingen. Wat u misschien niet weet is dat zelfs kleine hoeveelheden alcohol schadelijk zou kunnen zijn. Geen enkele hoeveelheid alcohol is veilig tijdens de zwangerschap, dus het beste is om alle vormen van alcohol te vermijden. Dit is inclusief wijn en bier.