Wat zegt een glimlach over u?

Wilt u slagen in het bedrijfsleven, uw sociale agenda vol plannen, en meer romantiek in uw mooie glimlachleven krijgen? Het geheim ligt wellicht in uw glimlach. Uw glimlach, eenvoudig, ongecompliceerd, belangrijk en oprecht, kan meer teweeg brengen dan alleen het trekken van bewonderende blikken. Een lachend gezicht vertelt mensen dat u een extravert en intelligent persoon bent, die de de moeite waard is om beter te leren kennen. Wanneer iemand een grote glimlach laat zien, toont dit dat ze bereid zijn om zich open te stellen en bloot te geven. Op de lange termijn, kan glimlachen uw gezondheid, beleving van het werk, sociaal leven, en romantische leven, ten goede komen. Met zoveel factoren, is het de moeite waard om te weten wat een glimlach voor u doet  en hoe u glimlachen van andere moet interpreteren.

Veel mensen kijken naar de mond om een iemands stemming te oordelen, maar mensen lachen om allerlei redenen: woede, angst, schaamte, verwarring, om te misleiden. Het zijn echt de ogen die de doorslag geven. De spieren rond de ogen kunnen niet gedwongen worden om gelukkig te kijken. Als mensen echt lachen, stijgen hun wangen en de huid rond hun ogen. Sterker nog, in bepaalde landen waar het onderdrukken van emoties een culturele norm is, kijken mensen meer naar elkaars ogen om hoogte van elkaars emoties te krijgen.

Een lach laat u succesvol uitzien

Een glimlach straalt vertrouwen en professionaliteit uit. Mensen die positiviteit uitstralen zijn over het algemeen meer open en flexibel. Ze hebben de neiging om beter om te gaan met uitdagingen dan mensen die ingetrokken uitzien en geen glimlach laten zien. Een studie onder een groep vrouwen gedurende 30 jaar toont voordelen op de levensduur door middel van glimlachen. De vrouwen die oprecht glimlachten bij het zien foto’s in het bedrijfs-jaarboek, leken betere huwelijken en meer welzijn te hebben. In dezelfde studie, bekeek een groep van vreemden deze collega’s en meldden zij hun veronderstellingen over de vrouwen hun persoonlijkheden. De vrouwen die glimlachte werden beoordeeld als positiever en competenter dan zij die dat niet deden.

Draai uw frons ondersteboven

Wilt u gelukkig zijn? Glimlach dan gewoon. Geloof het of niet, uzelf dwingen om te glimlachen kan u daadwerkelijk gelukkiger maken. Een psycholoog in gezichtsuitdrukkingen, leerde zichzelf om de spieren in zijn gezicht te regelen om bepaalde expressies te maken. Tot zijn verbazing voelde hij “echt” de emoties die hij na probeerde te bootsen. Toen hij zijn wangen verhoogde, zijn lippen verbreedde, en zijn mondhoeken omhoog liet draaien, voelde hij zich gelukkiger.

Een onderzoeksbureau ging over tot een onderzoek onder studenten om te zien of zij zich ook gelukkiger zouden voelen bij het zichzelf laten lachen. De onderzoekers hier de leerlingen hun hersenactiviteit bij terwijl zij instructies volgden om te lachen met de spieren in hun wangen en rond hun mond. Of de studenten spontaan of met opzet lachte, de activiteit in hun hersenen was nagenoeg hetzelfde. Ze voelde zich gelukkig.

Angst om te glimlachen

Beschadigd of ontbrekende tanden, vullingen, of verkleurde tanden worden onthuld wanneer u begint te glimlachen, daarom vermijden sommige mensen dit bewust. Als u zichzelf weerhoudt van te glimlachen, kunt u zich meer dingen onthouden dan u zich waarschijnlijk realiseert. Het leven is veel meer een uitdaging voor mensen voor mensen die er bewust mee bezig zijn niet te lachen. Maak een afspraak met uw tandarts om te praten over uw zorgen en mogelijke correcties. Veel tandheelkundige problemen kunnen opgelost worden.