De beste dieettips allertijden

Drink veel water of andere calorie-vrije dranken

Voordat u weer grijpt naar die zak chips, zorgt u eerst dat u een glas water drinkt. Mensen  verwarren soms dorst met honger, dus u kunt uiteindelijk extra calorieën eten terwijl alles wat u nodig had een ijskoud glas water was. Als gewoon water niet u ding is, probeer dan het drinken van bronwater met een smaakje of het zetten van een kop thee met uw favoriete smaakje.

Wees kieskeurig op late snacks

Ondoordacht eten komt het meest voor na het eten, wanneer u eindelijk de tijd neemt om te zitten en te ontspannen. Snacken onder het tv kijken is een van de meest voorkomende en gemakkelijke manieren om uw dieet te doen ontsporen. Zorg dan u niet meer de keuken ingaat om te eten na een bepaalde tijd of gun uzelf een caloriearme snack, zoals een pakje koekjes (die maximaal 100 calorieën bevat) of een half bekertje of bolletje vetarm ijs.

Geniet van uw favoriete eten

In plaats van het niet meer eten van uw favoriete gerechten, wees een slanke shopper. Koop één warm koekje bij de bakker in plaats van een doos bij de supermarkt, of een kleine hoeveelheid snoep uit de welbekende snoepbakken in plaats van een hele zak. U kunt nog steeds genieten van uw favoriete voedsel, maar doe dit met mate.

Eet meerdere mini-maaltijden gedurende de dag

Als u minder calorieën eet dan u verbrandt, zult u gewicht verliezen. Maar als u de hele tijd honger dieettipshebt, kan het eten van minder calorieën een uitdaging zijn. Studies tonen aan dat mensen die 4-5 maaltijden of snacks per dag eten, beter in staat zijn om hun eetlust en gewicht te onder controle te krijgen. Het verdelen van uw dagelijkse calorieën in kleinere maaltijden of snacks en deze proberen te eten aan het begin van de dag, is een goede keuze. Het diner zou de laatste maaltijd van de dag moeten zijn.

Gebruik kruiden

Specerijen of pepers toevoegen aan uw eten kan u een gevoel van voldoening geven. Eten dat vol zit met smaak zal uw smaakpapillen verwennen en meer voldoening geven, zodat u niet zo veel zult eten. Wanneer u iets zoets nodig heeft, zuig dan bijvoorbeeld op een zoete kauwgombal. Dit is zoet, smaakvol en bevat weinig calorieën.

Bevoorraad uw keuken met gezond- en gemakkelijk eten

Het al klaar hebben van kant-en-klare snacks en minuut maaltijden zult u sneller succesvol maken voor gewichtsverlies. Hierdoor zal er minder kans zijn dat u door een drive-through rijdt of een pizza gaat bestellen. Hier zijn een aantal essentiële producten die u altijd in huis moet hebben: diepgevroren groenten, volkoren pasta, kaas met weinig vet, tomaten in blik, blik bonen, voorgekookt gegrilde kippenborst, volkoren tortilla of pita en grote hoeveelheden groene salades.

Bestel kinderporties in restaurants

Het bestellen van een kinderportie van welke keuze dan ook, is een geweldige manier om calorieën te besparen en toch nog behoorlijke porties voorgeschoteld te krijgen. Dit is uitgegroeid tot een populaire trend en meeste obers zullen niet raar opkijken wanneer u een kindermenu besteld. Een andere truc is om kleinere borden te gebruiken. Dit helpt de porties minder te laten lijken, en als uw geest tevreden is, zal uw maag dat waarschijnlijk ook zijn.

Wissel uw paste om voor meer groenten

Alleen al door het eten van minder pasta of brood en meer groenten, kunt u in een jaar tijd een broek- of jurkmaat kwijtraken. U kunt 100-200 calorieën besparen als u het gedeelte van zetmeel op uw bord vermindert en de hoeveelheid groenten verhoogt.

Sla nooit uw ontbijt over

Het lijkt een eenvoudige dieetkeuze: Sla uw ontbijt over en u zult gewicht verliezen. Maar studies tonen aan dat het tegendeel waar kan zijn. Uw ontbijt overslaan zal u later op de dag honger geven, wat leidt tot te veel snoepen en snacken voor uw lunch en diner. Om gewicht te verliezen en deze weg te houden, moet u altijd tijd maken voor een gezonde maaltijd ‘s ochtends, zoals vezelrijke granen, magere melk en fruit.

Sla nooit uw ontbijt over

Vezels helpen de spijsvertering, voorkomt verstopping, en verlaagt cholesterol en kan daarnaast nog eens helpen bij het afvallen. De meeste mensen krijgen slechts de helft van de vezels binnen die ze nodig hebben. Om de voordelen van vezel kunnen benutten, moeten de meeste vrouwen ongeveer 25 gram per dag binnenkrijgen, terwijl dat bij mannen ongeveer 38 gram is, of 14 gram per 1000 calorieën. Goede vezelbronnen zijn bijvoorbeeld havermout, bonen, volkoren voedsel, en een verscheidenheid aan groenten en fruit.

Zorg ervoor dat u langzaam gewicht verliest

Als u gewicht verliest, maar dit niet zo snel gaat als u zou willen, raak dan niet ontmoedigd. Kilo’s kwijtraken kost tijd, net zoals dat ging toen u deze aankwam. Experts suggereren het aanhouden van een realistisch gewichtsverlies doel van ongeveer een tot twee pond per week. Als uw verwachtingen te hoog zijn, kan u makkelijker opgeven wanneer u niet snel genoeg gewicht verliest. Vergeet niet, u zult voordelen voor de gezondheid beginnen te zijn wanneer u 5% -10% van uw lichaamsgewicht bent verloren.