Een dieet om uw stemming en energie niveau te verhogen

Kan voeding een energie boost geven?

Al is het te vroeg om te zeggen, onderzoekers zijn het verband tussen wat we eten en hoe we ons voelen aan het bestuderen. Er bestaat bewijs dat het veranderen van uw dieet uw stofwisseling en chemie van de hersenen kan veranderen, dat uiteindelijk gevolgen heeft voor uw energieniveau en stemming.

Aan de slag

Voedsel kan uw energie stimuleren door het leveren van calorieën, door uw lichaam ertoe te zetten calorieën efficiënter te verbranden, en, in sommige gevallen, door het leveren van cafeïne. Voor een beter humeur, zijn de beste voedingsmiddelen die wat uw bloedsuikerspiegel stabiel helpen te houden en de “goed gevoel” stoffen in de hersenen stimuleert. Blijf lezen om te leren welke voedingsmiddelen en dranken u kunnen helpen.

Complexe koolhydraten

Koolhydraten kan de vijand van diëten zijn, maar ze zijn van vitaal belang voor het stimuleren van verbeter energie en stemminguw energie en stemming. Ze zijn de beste bron van brandstof in het lichaam, plus ze verhogen niveaus van de goed gevoel stof, serotonine. De sleutel is om snoep te vermijden, dat de bloedsuikerspiegel laat stijgen en dalen, waardoor u zich moe en humeurig voelt. In plaats daarvan, kiest u voor volkoren granen, zoals volkoren brood, bruine rijst en granen. Uw lichaam absorbeert volle granen langzamer, die uw bloedsuikerspiegel en energieniveau stabiel houdt.

Cashewnoten, amandelen en hazelnoten

Deze noten zijn rijk aan eiwitten en magnesium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt in het omzetten van suiker in energie. Lage niveaus aan magnesium kan de energie in uw lichaam omlaag halen. Goede bronnen van magnesium zijn volle granen, vooral zemelen granen, en sommige vissen, zoals heilbot.

Paranoten

Voeg paranoten aan uw voeding toe voor selenium, een mineraal dat een natuurlijke, positieve werking op uw stemming kan hebben. Studies zijn verbanden tussen lage selenium niveaus en slechte stemmingen. Kleinere hoeveelheden selenium vind u ook in vlees, vis, bonen en volkoren granen. Overdrijf de hoeveelheid niet: Te veel selenium kan schadelijk zijn.

Mager vlees

Mager varkensvlees, mager rundvlees, kip zonder vel, en kalkoen zijn bronnen van eiwit die het aminozuur tyrosine bevatten. Tyrosine verhoogt niveaus van twee stoffen in de hersenen (dopamine en noradrenaline) die u kunnen helpen zich meer alert en gefocust te voelen. Vlees bevat ook vitamine B-12, die kunnen helpen bij het verlichten van slapeloosheid en depressie.

Zalm

Vette vis, zoals zalm, is rijk aan omega-3 vetzuren, die kunnen beschermen tegen depressie en zijn goed voor de gezondheid van het hart. Naast vis, zijn goede bronnen van omega-3 bijvoorbeeld noten en lommerrijke, donkergroene groenten.

Bladgroenten

Foliumzuur is een voedingsstof die het risico van depressie kan verlagen. Het is te vinden in groene bladgroenten (zoals spinazie en Romeinse sla), peulvruchten, noten en citrusvruchten.

Vezel

Vezel zorgt ervoor dat uw energie niveau stabiel is gedurende de dag. Veel mensen zullen niet genoeg vezels krijgen. U kunt dit oplossen dat door het eten van meer bonen, vruchten, groenten en volle granen.

Water

Gehydrateerd blijven kan helpen moeheid te voorkomen. Sommige studies suggereren zelfs dat een lichte uitdroging uw metabolisme kan vertragen en uw energieniveau kan doen laten zakken. De oplossing is simpel, drink veel water of andere ongezoete drankjes gedurende de dag.

Verse producten

Een andere manier om gehydrateerd en energiek te blijven is om voldoende verse groenten en fruit te eten, die van nature vol zitten met water. Neem bijvoorbeeld eens wat appelwiggen of selderij. Andere hydraterende voedingsmiddelen zijn havermout en pasta, die de kookvocht waar zij in klaar worden gemaakt, absorberen.

Koffie

Koffie is een van ‘s werelds meest populaire opkikkertjes, en het werkt, althans voor op de korte termijn. Cafeïne verhoogt de stofwisseling in het lichaam, die tijdelijk uw mentale focus en energie laat stijgen. Frequent kleine koffies drinken zal u langer alert en gefocust houden dan dat u meteen een grote koffie pakt. Pas echter op voor het drinken van zoveel koffie dat u ‘s nachts niet kunt slapen, waardoor u uw nachtrust verliest en daardoor ook minder energie overhoudt aan het begin van de volgende dag.

Thee

U kunt ook cafeïne uit koffie krijgen. Studies tonen aan dat het de alertheid, reactietijd en het geheugen kan verbeteren. En een kopje thee is een aloude traditie, die de stress die uw door de dag opdoet, doet verlagen.

Donkere chocolade

Chocoholics, er is goed nieuws: Een beetje donkere chocolade kan uw energie en stemming doen verhogen. Dat komt door de cafeïne in chocolade, samen met een ander stimulerend middel genaamd theobromine.

Ontbijt

Het ontbijt is een goudmijn voor mensen die meer energie gedurende de dag willen. Studies tonen aan dat mensen die elke ochtend ontbijten ook een betere stemming gedurende de dag hebben. De beste ontbijten leveren veel vezels en voedingsstoffen door volkoren koolhydraten, goede vetten, en een soort van magere eiwitten. En deze zijn natuurlijk ook nog eens lekker!

Frequente maaltijden

Hier is een andere manier om uw energie, stemming en bloedsuikerspiegel stabiel te houden: Eet kleine maaltijden en snack elke drie tot vier uur, in plaats van een paar grote maaltijden. Enkele voorbeelden: pindakaas op volkoren crackers, een halve kalkoen sandwich met salade, of volkoren ontbijtgranen met melk.

Energie supplementen

Voorbeelden hiervan zijn kolanoot, groene thee-extract, exotischevruchtensupplementen. Zij kunnen u een tijdelijke opkikker geven, maar het effect is waarschijnlijk niet veel anders dan het drinken van koffie, aangezien veel energie supplementen voorzien zijn van cafeïne of soortgelijke stoffen.

Energiedranken

De meeste energiedranken geven u eenvoudige koolhydraten, in andere woorden, suiker die het lichaam snel kan omzetten in energie. Dit is een handige manier voor hoge-intensiteit atleten om door te gaan, maar minder actieve mensen hebben ze niet nodig. Energiedranken zitten meestal hoog in calorieën en bevatten weinig voedingsstoffen.

Sporten voor energie

Naast voeding, is lichaamsbeweging een andere beproefde- en goede manier om uw energie en stemming te verhogen. 15 minuten wandelen kan de energie al verhogen, en al u actiever bent, krijgt u daar ook weer meer voordelen van. Studies tonen aan dat regelmatige lichaamsbeweging depressie kan helpen verlichten en leidt tot andere veranderingen in uw lichaam die u meer energie gedurende de dag geven.