Eerste zwangerschaps verschijnselen na bevruchting

Krijgt elke vrouw vroege symptomen van zwangerschap?

Elke vrouw is anders. Dat geld ook voor haar ervaringen van de zwangerschap. Niet elke vrouw heeft dezelfde symptomen of zelfs dezelfde symptomen van een zwangerschap in vergelijking met een vorige. Omdat de vroege symptomen van de zwangerschap vaak lijken op dat wat gebeurt net voor en tijdens de menstruatie, worden de symptomen niet altijd herkend.

Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende vroege symptomen van de zwangerschap. Deze symptomen kunnen veroorzaakt worden door andere dingen dan het zwanger zijn. Dus het feit dat sommige van deze symptomen u opvallen betekent niet noodzakelijkerwijs dat u ook zwanger bent. De enige manier om dit met zekerheid te zeggen is door middel van een zwangerschapstest.

Een paar dagen na de bevruchting, hecht de bevruchte eicel zich aan de wand van de baarmoeder. Dit kan een van de eerste tekenen van zwangerschap, en soms ook krampen veroorzaken. Dat heet innestelingsbloeding (implantatie bloeden). Het gebeurt ergens in de tijd van 6 tot 12 dagen nadat de eicel bevrucht is. De krampen lijken op menstruatiepijnen, daarom vergissen sommige vrouwen dit met bloedingen aan het begin van hun periode. Het bloeden en de krampen zijn echter gering.

Naast bloeden, kan een vrouw een witte, melkachtige afscheiding uit haar vagina ervaren. Dat is met betrekking tot de verdikking van de vagina wanden, die vrijwel direct na conceptie begint. De toegenomen groei van epitheelcellen van de vagina is de oorzaak van deze afscheiding. Deze afscheiding, die tijdens de zwangerschap kan aanblijven, is meestal onschadelijk en heeft geen behandeling nodig. Als er een slechte geur met betrekking tot het lozen of een branderig gevoel en jeuk aanwezig is, raadpleeg dan uw arts, zodat er gecontroleerd kan worden of er een gist of bacteriële infectie aanwezig is.

Veranderingen van de borsten

Borst veranderingen zijn een ander zeer vroeg teken van zwangerschap. Een vrouw hormoonspiegels veranderen snel na de conceptie. Vanwege de veranderingen, kunnen de borsten opzwellen en pijnlijk of tintelend zijn een week of twee later. Ze kunnen zwaarder voelen, voller voelen of pijnlijk zijn bij het aanraken. Het gebied rond de tepels, genaamd het tepelhof, kan ook donkerder zijn.

Ook andere dingen kunnen veranderingen in de borst veroorzaken. Maar als de veranderingen een vroeg symptoom zijn van de zwangerschap, houd dan in gedachten dat het enkele weken kan duren om te wennen aan de nieuwe niveaus van hormonen. Als dat zo is, moet de borst pijn vanzelf verminderen.

Vermoeidheid

Een vermoeid gevoel is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in het begin. Een vrouw kan zich ongewoon vermoeid gaan voelen een week na het concipiëren. Waarom? Het is vaak gerelateerd aan een hoog niveau van het hormoon progesteron, hoewel het ook aan andere dingen kan liggen, zoals de lagere niveaus van de bloedsuiker, een verlaagde bloeddruk, en een verhoging in de bloed productie.

Als vermoeidheid is gerelateerd aan de zwangerschap, is het belangrijk om voldoende rust te krijgen. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en ijzer kan het helpen compenseren.

Misselijkheid (Ochtendmisselijkheid)

Ochtendmisselijkheid is een bekend symptoom van de zwangerschap. Maar niet elke zwangere vrouw krijgt het. De hormoonspiegels van een zwangere vrouw kan het ledigen van haar maag vertragen, dat bijdraagt ​​tot misselijkheid, vaak ochtendmisselijkheid, maar het kan gebeuren op elk moment van de dag.

Ook sommige vrouwen hunkeren naar, of kunnen juist bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger worden, niet uitstaan. Dat is ook gerelateerd aan hormonale veranderingen. Het effect kan zo sterk zijn dat zelfs de gedachte aan wat vroeger haar favoriete voedsel was, nu juist een zwangere vrouw de maag kan laten draaien. Het is mogelijk dat de misselijkheid, hunkeren, en voedselafkeer de hele zwangerschap kan duren. Gelukkig zullen de symptomen verminderen voor veel vrouwen rond ongeveer 13e en 14e week van de zwangerschap. In de tussentijd moet u een gezond dieet volgen, zodat u en de ontwikkeling van uw baby essentiële voedingsstoffen krijgen. U kunt praten met uw arts voor advies over dit onderwerp.

Gemiste periode

De meest voor de hand liggende, vroege symptoom van de zwangerschap en die wat het vaakst vrouwen aanzetten tot het nemen van een ​​zwangerschapstest, is een gemiste periode. Maar niet alle gemiste of vertraagde perioden worden veroorzaakt door de zwangerschap. Ook kunnen vrouwen sommige bloeden ervaren tijdens de zwangerschap. Als u zwanger bent, vraag dan uw arts waar u zich bewust van moet zijn bij bloedingen. Bijvoorbeeld, wanneer is bloeden normaal en wanneer is het een teken van een noodsituatie?

Er zijn redenen, naast de zwangerschap, voor het missen van een periode. Het zou kunnen zijn dat u te veel gewicht bent verloren of juist aangekomen. Hormonale problemen, vermoeidheid of stress zijn andere mogelijkheden. Sommige vrouwen missen hun periode nadat ze stoppen met het nemen van de pil. Maar als een periode verlaat komt en zwangerschap is een mogelijkheid, kunt u beter een zwangerschapstest nemen.