Hoe lang duurt het om spieren op te bouwen?

Het stellen van de vraag: “hoe lang duurt het om spieren op te bouwen” lijkt veel op de vraag hoe lang is een touwtje? Het varieert van touwtje tot touwtje, net als het varieert van persoon tot persoon. Er zijn een aantal factoren die meetellen om te bepalen of je 10 pond gaat aankomen in 10 maanden of 10 pond in 10 weken.

Spieropbouw en genetische afhankelijkheid

Sommige mensen hebben betere genetica dan anderen als het aankomt op het bouwen van een gespierd lichaam. Als u in het verleden moeite hebt gehad met het opbouwen van spieren heeft u misschien een slechte genetica. Alleen maar omdat u een slechte genetica heeft betekent niet dat u nooit spieren zult creëren, u zult gewoon anders moeten trainen en diëten dan iemand die dat wel heeft.spieropbouw

Genetica is een van de vele factoren die het percentage van spierweefsel groei beïnvloed, maar er zijn ook omgevingsfactoren zoals hoeveel u slaapt, u levensstijl met bijvoorbeeld een tweede baan, een werkdag van 9 uur of een baan die zwaar is. Tenslotte kunt u niet dieet- en trainingsprogramma vergeten , deze twee gaan de grootste invloed hebben op het al dan niet spieren opbouwen en of dit snel of langzaam gaat.

Spieropbouw en aanhoudende groei

Afhankelijk van hoe lang u al doet gewichtheffen doet u spieren nooit opbouwen in dezelfde snelheid. In eerste instantie zult u in het begin snel spieren opbouwen. Uw lichaam is geweldig in zich aan te passen op nieuwe invloeden en dit beïnvloed ook meteen de snelheid van spieropbouw. Dit zal later vertragen en u zult steeds meer weerstand krijgen bij het opbouwen van gewicht en spieren.

We gaan er hier van uit dat mensen die dit lezen ectomorf zijn en altijd moeite hebben gehad om spieren op te bouwen. Hierbij bombarderen we u met informatie die nodig zijn om 10 pond spier in 6 maanden op te bouwen. Om spieren aan te komen moet u ook kunnen leven met het aankomen van een zekere hoeveelheid vet. U gaat niet afgetrainde spieren krijgen, dit zou ook niet altijd u doel moeten zijn. Om spieren aan te komen moet u risico’s nemen met dat wat uw lichaam nodig heeft om te overleven. Dit zet je lichaam in een anabole staat, die perfect geschikt is voor een snelle spieropbouw.

Plan uw workouts

Wanneer u een lidmaatschap bij een fitnessruimte of een vaste afspraak met een personal trainer hebt, betekent dit meestal dat er minder kans bestaat dat uw trainingen overslaat. Het kan ook helpen uw training op het goede spoor te houden door het klaarleggen van uw oefeningenschema en sportkleren. Dit werkt als een herinnering dat u uw beweging van de dag erna niet moet vergeten. Maak een afspeellijst van uw favoriete nummers of een cd met motiverende nummers om uzelf draaiende te houden. Wanneer de timing van de muziek en de lengte van uw training samen passen zal dit u helpen op koers te blijven voor de rest van uw sportroutine.