Manieren om gewicht te verliezen zonder te diëten

Klok uw maaltijden

Stel een klokje in voor 20 minuten en leer uzelf om een tragere eter te worden. Dit is een van de dieet en etenmakkelijkste manieren om af te slanken zonder een ingewikkeld dieet plan te hoeven volgen. Geniet van elke hap en heb uw bord pas leeg tegen de tijd dat de klok afgaat. Rustige maaltijden bieden meer genot uit kleinere porties en leiden tot een “vol gevoel” in het lichaam. Wanneer u snel uw eten wegwerkt, heeft uw maag geen tijd om uw hersenen te vertellen dat het vol zit, dit leidt tot overeten.

Slaap meer, weeg minder

Een extra uur nachtslaap kan ervoor zorgen dat u 6 kilo per jaar extra afvalt, dit volgens een onderzoek door de Universiteit van Michigan dat deze nummers uit een calorie-inname van 2500 per dag registreerde. Het onderzoek toont aan dat wanneer de slaap de inactieve momenten, en het gebruikelijke hersenloze snacken vervangt, u moeiteloos 6% op uw dagelijkse calorieën kunt besparen. Resultaten zouden per persoon verschillen, maar slaap kan ook op een andere manier helpen. Wanneer u minder dan 7 uur dagelijkse nachtrust krijgt, kunt u plotseling momenten van honger ervaren, waardoor u weer meer calorieën binnenkrijgt.

Eet meer groenten

Serveer drie groenten bij elk diner, in plaats van slechts een, hierdoor krijgt u eenvoudig meer groente binnen zonder dat u er constant, bewust mee bezig bent. Een grotere verscheidenheid in voeding zet mensen ertoe meer te eten. Het eten van meer groenten en fruit is een geweldige manier om gewicht te verliezen. Het vezelrijk- en watergehalte vult u met minder calorieën. Kook de groenten zonder toevoeging van vet. Breng de groente vervolgens op smaak met citroensap en kruid, in plaats ze onder te dompelen in vetrijke sauzen of dressings.

Volle granen

Volle granen, zoals bruine rijst, gerst, haver en volkoren zijn ook een goede keuze voor gewichtsverlies. Ze helpen u aan een gevuld gevoel met minder calorieën, waardoor uw cholesterol ook zal verbeteren. Volle granen zitten tegenwoordig in tal van producten, zoals wafels, pizzabodem, Engelse muffins, pasta, en “wit” volkorenbrood.

Geen bacon

Sla die twee stukken bacon over bij het ontbijt, of op uw boterham tijdens de lunch. Deze simpele aanpassing bespaart u ongeveer 100 calorieën, wat kan oplopen tot 5 kilo gewichtsverlies op een jaar tijd. Andere sandwich keuzes kunnen de smaak van bacon vervangen met minder calorieën. Denk hierbij aan plakjes tomaat, paprika, geroosterde rode paprika, mosterd, of een beetje gekruide geitenkaas.

Gezondere pizza

Kies groenten als garnituur voor pizza in plaats van vlees en u kan tot wel 100 calorieën van uw maaltijd afhalen. Andere manieren om een gezonde pizza te maken: Gebruik niet te veel kaas of kies minder vette kaas en ga voor een dunne, brood-achtige korst, met slechts een vleugje olijfolie.

Drink gezonder: Minder suiker

Vervang een suikerhoudende drank met een suikervrije variant, water of een een zero-variant, hierdoor zult u ongeveer 10 theelepels suiker per dag minder binnenkrijgen. Voeg citroen, munt of ingevroren aardbeien toe voor smaak en een beetje plezier. De vloeibare suiker in frisdrank geeft het lichaam geen signalen dat het vol zit. Een studie vergeleek een extra 450 calorieën-inname per dag door gummiebeertjes ten opzichte van zoete drank. De snoepers aten onbewust minder calorieën, maar dit was anders voor de frisdrank drinkers. Zij kwamen in 4 weken tijd een kilo aan.

Gebruik een hoger en dunner glas in plaats van een lager en breder glas om een noemenswaardige hoeveelheid vloeibare calorieën, en gewicht te besparen. Met deze aanpassing zal u 25% -30% minder sap, frisdrank, wijn of andere dranken drinken. Hoe kan dit hoor ik u denken? Dit komt omdat visuele signalen ons kunnen verleiden tot het consumeren van meer of minder. Volgens onderzoek is gebleken dat mensen meer hoeveelheden drinken uit een kort en breed glas.

Let op uw alcoholgebruik

Wanneer u bij een speciale gelegenheid een glas alcohol nuttigt, laat dit drankje dan volgen door een niet-alcoholische, caloriearme drankje, bijvoorbeeld koolzuurhoudend mineraalwater in plaats van een cocktail, biertje, of een glas wijn. Alcohol bevat meer calorieën per gram (7) dan koolhydraten (4) of eiwit (4). Alcohol kan u ook wat losser maken, waardoor u ondoordacht chips, nootjes, of andere zoetigheden gaat eten.

Het drinken van groene thee is een stap in de goede richting. Een aantal studies suggereren dat het drinken van thee een tijdelijke verhoging van uw calorieverbranding geeft, mogelijk door de werking van fytochemicaliën genaamd catechinen. In het slechtste geval is dit een verfrissend drankje die weinig calorieën bevat.

Yoga

Vrouwen die aan yoga doen wegen vaak minder dan die wat het niet doen, dit volgens een studie in het tijdschrift van de American Dietetic Association. Wat is het verband? Mensen die aan yoga doen gaven aan een meer “bewuste” benadering van eten te hebben. Zij hadden bijvoorbeeld minder de neiging tot het kiezen van grote porties in restaurants, en te gaan voor een portie die genoeg was om hun maag te vullen.

Kauwgum

Kauw suikervrije kauwgom met een sterke smaak als u een vreetkick aan voelt komen. Een diner na het werk, een feestje, tv kijken of surfen op het internet zijn een paar gevaarlijke scenario’s voor ondoordacht snacken. Kauwgum met een sterke punch overmeestert ander voedsel in smaak.

Gebruik kleinere borden

Ga voor een 25cm groot lunchbord in plaats van een standaard 30cm bord, u zult merken dat u hierdoor minder eet. Het is bijna vanzelfsprekend dat u meer eten op een groter bord plaatst. Verklein daarom het bord dat u gebruikt, en minder het aantal calorieën met 100-200 per dag, op een jaar tijd kan dit u 5-10 kilo besparen.