Veelgemaakte fouten bij een dieet en hoe u ze vermijdt

Als uw favoriete spijkerbroek niet past, de weegschaal lijkt vast te zitten, of als u gewicht verliest alleen om het even later weer terug aan te komen, is er een kans dat u 1 van de volgende fouten maakt.

Vertrouwen op crash diëten

Vastbesloten om snel 10 kilo te verliezen, wendt u zich tot het volgen van een crash dieet. dieet misstappenMisschien bestaat uw dieetplan uit niets minder dan het eten van alleen grapefruit of kool. U mindert uw dagelijkse calorieën tot minder dan 1000, en ja hoor, de kilo’s smelten weg. Maar wanneer u zo weinig calorieën binnenkrijgt, traint u uw metabolisme te vertragen. Zodra het dieet voorbij is, zal uw lichaam de binnengekregen calorieën langzamer verbranden, en zal u snel weer de verloren kilo’s aankomen.

Uw ontbijt overslaan

Het overslaan van uw ontbijt lijkt een eenvoudige manier om calorieën te minderen, maar het kan u de rest van de dag hongerig maken. Dit kan leiden tot ongepland snacken op het werk en het eten van een grote porties bij de lunch, waardoor de binnengekregen calorieën zal stijgen. Een ontbijt dat rijk is aan eiwitten en vezels kan de honger in bedwang houden gedurende de dag. Sterker nog, studies tonen aan dat mensen die elke dag hun ontbijt eten meer kans hebben om een gezond gewicht te behouden.

De tel kwijtraken van uw snacks

Misschien telt u bij elke maaltijd uw calorieën, maar hoe zit het met al die hapjes tussendoor? Zo hebt u die zak pretzels op uw bureau, het kleine stukje taart op een feestje, een likje van iemand zijn ijsje. Dit ondoordacht eten kan wel eens een goedgepland dieet saboteren. Als u serieus bezig bent met het tellen van calorieën, kunt u uw smartphone of een notebook gebruiken om elke hap bij te houden.

Te veel calorieën drinken

Bij het tellen van calorieën, zullen velen van ons over het hoofd zien wat er in onze drankjes zit. Dit is een grote fout als u bedenkt dat sommige koffies en alcoholische dranken wel meer dan 500 calorieën kunnen bevatten. Zelfs de calorieën in vruchtensap en frisdrank kunnen snel oplopen. Wat nog erger is, is dat vloeibare calorieën onze honger niet beteugelen.

Te weinig water drinken

Dit is een van de eenvoudigst op te lossen dieet blunders. Water is essentieel voor het verbranden van calorieën. Als u zichzelf uitgedroogd, zal uw stofwisseling vertragen, en dat betekent een vertraag gewichtsverlies. Onderzoek suggereert dat volwassenen acht of meer glazen water per dag moeten drinken, om meer calorieën te verbranden dan degenen die minder drinken. Dus probeer bij elke snack of maaltijd een glas water te drinken.

Zuivel overslaan

Volle melk, kaas en ijs zijn bij veel mensen die lijnen taboe, maar het mijden van zuivel kan contraproductief zijn. Sommige onderzoeken suggereren het lichaam meer vet verbrandt als het voldoende calcium krijgt en meer vet produceert als het te weinig calcium krijgt. Calcium supplementen lijken niet dezelfde voordelen te hebben. Houdt vast aan magere- of vetarme zuivel keuzes.

Elke dag op de weegschaal staan

Elke dag op de weegschaal staan is een bron van frustratie en levert geen nuttige informatie op. Het is belangrijker om naar een lange termijn trend te kijken met wekelijkse weegmomenten. Als uw doel is om 1 of 2 kilo per week te verliezen, zult u tevreden zijn wanneer u na een week op de weegschaal gaat staan. Het resultaat is meer motiverend dan de verwarrende dagelijkse schommelingen.

Onrealistische doelen stellen

Uzelf vertellen dat u de eerste week 5 kilo gaat verliezen maakt u bevattelijk voor het begaan van een mislukking. Als u weet dat u niet in staat bent uw doelen te behalen, zal u ze uiteindelijk ook niet na kunnen leven. Als u de eerste week 3 kilo verliest, kunt u in plaats van dit te vieren, ontmoedigd zijn dat u uw doel niet heeft bereikt. Een realistisch doel is van vitaal belang voor een succesvol dieet. Als u niet zeker weet wat uw doel zou moeten zijn, praat u eerst met een diëtist.